Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook deține primele 4 cele mai descărcate aplicații în ultimii 10 ani

Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram sunt aplicațiile mobile care s-au clasat pe primele locuri în topul descărcărilor în ultimii zece ani și toate acestea sunt deținute de Facebook, transmite BBC, potrivit Mediafax.

Aplicația care a fost cel mai frecvent descărcată în intervalul 2010-2019 a fost aplicația principală a Facebook, urmată de Facebook Messenger.

Pe locul 3 și 4 au fost aplicațiile WhatsApp și Instagram. Topul a fost realizat de platforma de analiză a datelor App Annie.

Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru un miliard de dolari, urmând ca în 2014 să cumpere Instagram pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Acest fapt denotă câtă putere și control deține CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Cele patru aplicații pe care Facebook și Zuckerberg le dețin au peste un miliard de utilizatori fiecare.

„Nu e ok. Faptul că o companie deține 4 dintre cele mai populare rețele sociale poate fi considerat drept un monopol asupra informației”, consideră Taha Yasseri, cercetător în științe computerizate la Oxford Internet Institute.

Citește și: Ministrul Muncii, experiență inedită: a sunat incognito la Casele de pensii din țară. A descoperit o situație ULUITOARE

Aceasta a adăugat că „dacă sunt combinate, informațiile provenite din multiple platforme ajung să conducă la un nivel înalt de precizie în modelarea comportamentului nostru. Această putere ar trebui să fie reglementată”.

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie este de asemenea de părere că Regatul Unit ar trebui să „ciupească din dominanța acestor giganți ai mediului online”. Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) și-a manifestat într-un raport îngrijorarea că oamenii ar putea să nu aibă controlul informațiilor personale.

Pe locurile 5 și 6 au fost Snapchat și Skype, urmate de TikTok și UC Browser, care sunt deținute de compania chineză Alibaba.

Aplicațiile YouTube și Twitter au ocupat locurile 9 și 10.

Opt din cele zece companii sunt deținute de corporații americane, în timp ce două aparțin unor firme din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.