Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familia unei victime de la Victor Babeș CERE aproape UN MILION de euro daune

unitatea mobila victor babes

Familia uneia dintre victimele tragediei de la Victor Babeș, unde un vehicul dedicat îngrijirii pacienților Covid-19 a luat foc, a depus o plângere penală, în cadrul dosarului declanșat din oficiu de către anchetatori, anunță avocatul acesteia.

Potrivit acestuia este și prima plangere înaintată către parchet, în afara de dosarul pornit din oficiu.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Si în acest caz daunele se ridica spre un milion de euro, iar plângerea vizează aspecte similare cu cele din cazurile Piatra Neamț si altele ce au avut drept obiect vătămarea sau suprimarea vieții urmare unor incendii.

Potrivit sursei citate prin plângerea depusă familia cere despăgubiri de la Assmb, Primaria Capitalei prin Nicusor Dan, Ministerul Sanatatii dar si Spitalului Babes.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3, la jumătatea lunii aprilie, ancheta în cazul decesului celor trei pacienţi de la Institutul "Victor Babeş", fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, imediat după tragicul eveniment au fost audiate şapte persoane, printre care managerul spitalului şi personal tehnic.

Trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în 12 aprilie seara după o defecţiune la TIR-ul ATI - unitatea mobilă de Terapie Intensivă - de la Institutul "Victor Babeş" din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Citește și: Ceasurile de LUX predate de Mircea Geoană la DNA revin la acesta...

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş".

Raed Arafat a subliniat că, atunci când se depăşeşte o presiune de 6 bari, ventilatoarele intră în sistem de autoprotecţie şi se opresc.

"Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat, cu toate ventilatoarele din TIR, care s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situaţia şi să încerce, bineînţeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toţi intubaţi care erau în TIR", a precizat Raed Arafat.

Citește și: BREAKING Dedesubturile dosarului primarului Chirica

El a menţionat că la spital se afla şi un reprezentant al firmei care asigura mentenanţa, dar că acesta nu a dorit să intre în TIR, oferind în schimb indicaţii celor care au intrat în unitatea mobilă.

Polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei au declanșat imediat după tragedie o amplă anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat în tirul ATI din curtea Spitalului Victor Babeș, acolo unde 3 din cei 8 pacienți aflați la terapie intensivă au murit sufocați după ce au rămas fără oxigen.

Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, concomitent cu audierile cadrelor medicale care au fost martori la nefericitul accident, anchetatorii vor descărca informațiile aflate pe fiecare aparat medical, respectiv ventilator, aflat în tirul de terapie intensivă. Astfel, polițiștii vor afla ce anume a provocat defecțiunea care a dus la moartea pacienților de COVID.

Citește și: Vanghelie trebuie să plătească Sectorului 5 PESTE 15 MILIOANE de euro...

Datele astfel obținute vor fi analizate de specialiști care vor da un verdict cu privire la o defecțiune tehnică a aparaturii sau la o eroare umană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.