Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele subcontractante care lucrează la autostrăzi pot reclama neplățile printr-o linie verde la Ministerul Transportuirlor

Facebook, Florin Badita
Autostrada Moldovei

La Ministerul Transporturilor va fi înființată o „inie verde” pentru firmele românești care au contracte cu firmele străine câștigătoare ale licitațiilor pentru construcția unor obiective în România. Astfel, firmele vor avea posibilitatea să anunțe direct dacă nu își primesc banii, informează MEDIAFAX.

Aflat în județul Alba pentru a inspecta stadiul lucrărilor la loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că la minister va fi deschisă o „linie verde” pentru firmele românești care au contracte cu companiile străine care au câștigat licitațiile pentru autostrăzi, pentru a le da posibilitatea să anunțe dacă nu își primesc banii.

Citește și: Ministerul lui Petre Daea, VERDICT care aruncă în aer războiul pornit de Liviu Dragnea pe tema legumelor cu pesticide

„O să fac acea linie verde a constructorului român, unde se pot înregistra toți constructorii care nu și-au primit banii și nu sunt declarați subcontractori la CNAIR, ca să-i putem plăti noi”, a declarat ministrul Cuc.

Decizia a venit după ce mai multe firme subcontractante au rămas neplătite de constructorii care au câștigat licitațiile. Un exemplu dat de ministrul Cuc este firma Aktor, care a avut datorii de 35 de milioane de euro. Datoriile au fost plătite în mare parte în ultima vreme, rămânând de plătit o sumă de 5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.