Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Forțele ucrainene au lovit un depozit de stocare a petrolului din Luhansk

X (fosta Twitter)
ucraina harta luhansk donbas

Forțele ucrainene au atacat, marți, un depozit de stocare a petrolului și au provocat un incendiu la periferia orașului Luhansk, aflat sub control rusesc, în estul Ucrainei, scrie Reuters, conform Rador Radio România.

„Noaptea târziu, inamicul a executat una atac asupra orașului pașnic Luhansk, bombardând un depozit de stocare a petrolului la marginea orașului”, a declarat liderul regional instalat de Rusia, Leonid Pasechnik,

Șeful autoproclamatei Republici Populare Lugansk a transmis pe Telegram că serviciile de urgență încearcă să țină incendiul sub control și să mențină casele în siguranță.

Nu a existat nicio declarație oficială ucraineană cu privire la incident. Bloggerii de război ucraineni au raportat și ei atacul, unul sugerând că ar fi fost efectuat de o rachetă.

Soldații ucraineni rezistă greu

După luni de blocaj în Camera Reprezentanţilor, SUA a dat undă verde pentru un ajutor militar destinat Ucrainei în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari în urmă cu circa două săptămâni. Potrivit unor informaţii furnizate de Casa Albă şi de Pentagon, livrările de arme ar urma să înceapă în câteva zile.

Între timp, Ucraina se află în defensivă. Şeful statului major ucrainean Oleksandr Sîrski, care i-a înaintat lui Zelenski un raport, a vorbit despre o situaţie dificilă pe front. Armata rusă are mai mult personal, arme şi echipament tehnic la dispoziţia sa şi atacă poziţiile ucrainene zilnic. Potrivit raportului, principalele forţe ale armatei ruse vizează oraşele Kurahove şi Pokrovsk din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.