Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania intervine decisiv în favoarea Ucrainei: se pregătește o mare lovitură împotriva Rusiei - VIDEO

Annalena Baerbock / Dmitro Kuleba

Statele NATO au marcat 75 de ani de la formarea alianței, iar Germania anunță pe această cale că sprijină Ucraina în lupta cu Rusia.

Belinul a anunțat că va căuta sisteme de apărare aeriană Patriot pentru Ucraina la toate țările. Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, dar și de șefa diplomației germane, Annalena Baerbock.

"Nu vreau să stric petrecerea", a spus Kuleba, după ce i-a felicitat pe membrii NATO cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Alianţei. "Dar principalul meu mesaj de astăzi vizează (rachetele) Patriot", a adăugat ministrul ucrainean, vorbind alături de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. "Salvarea vieţilor ucrainenilor, salvarea economiei ucrainene, salvarea oraşelor ucrainene depinde de rachetele Patriot şi de alte sisteme de apărare antiaeriană.

Insistăm asupra Patriot pentru că este singurul sistem care poate intercepta rachete balistice", precum cele 94 cu care Rusia a atacat Ucraina în martie, a explicat Kuleba, care se va întâlni joi cu omologi ai săi din Alianţa Nord-Atlantică.

„Cea mai mare nevoie a Ucrainei în acest moment este să consolideze de urgență apărarea antiaeriană. Mulțumesc Germaniei și altor aliați pentru că au răspuns la apel și au luat măsuri imediat”, a spus Kuleba.

Anunțul Germaniei

„Am auzit clar ceea ce ministrul ucrainean de externe a spus și aș vrea să subliniez. Vedem ce se întâmplă în Ucraina. Noi, Germania, co-prezidând Coaliția pentru Capacitate, o să chemăm în Europa ca toată lumea să-și verifice sistemele aeriene, ce pot ei să ofere pentru Ucraina, dar o să ne interesăm la nivel mondial. Fiecare zi contează.  Și nu sunt doar vorbe, ci faptele contează acum pentru Ucraina”, a spus Annalena Baerbock.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.