Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanul Peter Gojowczyk şi-a anunţat retragerea din activitate

Guliver/GettyImages
tenis

Tenismanul german Peter Gojowczyk (34 ani) şi-a anunţat, duminică, retragerea din activitate, printr-o postare pe Instagram, la o zi după ce a fost învins de francezul Harold Mayot cu 6-3, 3-6, 6-3, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului ATP de la Metz, potrivit Agerpres.

''Îmi public intenţia de a mă retrage din tenisul profesionist. De când am fost copil şi am urmărit legende ca Boris Becker şi Andre Agassi pe teren în mine a început să ardă o pasiune pentru tenis şi am visat că într-o zi voi împărţi aceeaşi scenă cu aceşti idoli. Pot spune că mi-am îndeplinit visul de a fi jucător profesionist'', a scris Gojowczyk în reţeaua de socializare.

Gojowczyk a subliniat că cele mai mari performanţe ale carierei sale au fost faptul că a jucat pentru echipa de Cupa Davis a Germaniei în 2014, când l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, atingând semifinalele ediţiei din 2021, la Madrid.

În 2021, tenismanul german a ajuns până în optimi la US Open, fiind învins de spaniolul Carlos Alcaraz. În 2018, a jucat finale la Geneva şi Delray Beach. ''Câştigarea unui titlu ATP la Metz în 2017 va rămâne întotdeauna în memoria mea'', a mai spus Gojowczyk, amintind că în urma acestui succes a reuşit cea mai bună clasare din carieră, locul 39 în lume.

''Visul meu s-a îndeplinit, pentru că am jucat contra unora dintre cei mai buni jucători din lume, precum Roger (Federer) şi Rafa (Nadal), o experienţă incredibilă şi o onoare'', a concluzionat Gojowczyk, aflat în prezent pe locul 371 în clasamentul ATP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.