Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul Băncii Angliei: Investitorii criptomonedelor ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii

Bitcoin Romania
bitcoin

Întrebat la o conferință de presă despre creșterea valorii criptomonedelor, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a spus: „Nu au valoare intrinsecă. Asta nu înseamnă că oamenii nu le pun valoare, deoarece pot avea valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă. Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”.

„Voi spune asta din nou foarte clar, cumpărați-le numai dacă sunteți pregătit să vă pierdeți toți banii.”, a adăugat el.

Monedele digitale, cum ar fi bitcoin, ether și chiar dogecoin, au fost pe val în acest an, amintindu-le unor investitori de balonul criptografic din 2017 în care bitcoin a explodat către 20.000 de dolari, pentru a scădea la 3.122 USD un an mai târziu, relatează cnbc.com

Comentariile lui Bailey au avut ecou, un avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie spunea: „Investiția în cripto-active sau investiții și împrumuturi legate de acestea implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari cu banii investitorilor”.

Bailey, care este fostul director executiv al FCA, a fost mult timp un sceptic al criptomonedelor. În 2017, el a avertizat: „Dacă vrei să investești în bitcoin, fii pregătit să-ți pierzi toți banii”.

Bitcoin a crescut cu peste 90% până acum în acest an, datorită parțial creșterii interesului investitorilor instituționali și al cumpărătorilor corporativi, cum ar fi Tesla. Firma de mașini electrice a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari la începutul acestui an, iar valoarea deținerilor sale a crescut de atunci la aproape 2,5 miliarde de dolari .

Alte monedele digitale alternative au obținut câștiguri chiar mai mari decât bitcoin. Ether , simbolul nativ al blockchain-ului Ethereum, a înregistrat creșteri de peste 360% până în prezent, în timp ce cripto a avut creșteri de 12.500%.

Analiștii au atribuit creșterea dogecoin-ului tweet-urilor celebrităților precum Elon Musk și Mark Cuban , precum și investitorilor cu amănuntul. David Kimberley, un analist al aplicației de investiții din Marea Britanie Freetrade, a descris raliul dogecoin ca „un exemplu clasic de teorie a prostului mai mare”, referindu-se la practica vânzării activelor supraevaluate investitorilor care sunt dispuși să plătească un preț mai mare.

În același timp, băncile centrale se gândesc să emită propriile valute digitale . Luna trecută, Banca Angliei a lansat un grup de lucru comun cu Trezoreria, care vizează explorarea monedelor digitale ale băncii centrale sau CBDC. O astfel de monedă ar exista alături de numerar și de depozitele bancare, mai degrabă decât să le înlocuiască, a spus banca.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.