Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Guvernul a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea de la Londra la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit unui memorandum adoptat în şedinţa de joi.

"Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenţie a Uniunii Europene ar contribui la creşterea rolului şi vizibilităţii României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deţine o expertiză substanţială în sectorul medical. Vreau să evidenţiez efortul susţinut depus de către toţi colegii care au lucrat pe acest dosar', a declarat premierul Mihai Tudose.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, vor efectua luni o vizită la sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente de la Londra.

Candidatura României a fost pregătită de un grup de lucru interinstituţional, din care fac parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, menţionează Executivul.

Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul la Londra în acest moment, este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Comisia Europeană va examina proiectele şi va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.