Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INACO solicită Președinției retrimiterea proiectului de lege dedicat învățământului profesional dual

Ce vrea România din punctul de vedere al dezvoltării economice în următorii 15-20 de ani și cum își adaptează educația? De pildă, avem pentru prima dată o lege a învățământului profesional dual care transpune OUG 81/2016, aflat acum la promulgare la Președinție, dar care ratează următoarea realitate: tehnologia evoluează galopant, proiectarea gâfăie, iar execuția este dezastruoasă. Lipsa meseriașilor de pe piața românească a forței de muncă este o realitate din ce în ce mai dură.
De aceea ne-am întâlnit azi la Parlamentul României, cu câțiva parlamentari și mai multe ONG-uri, chiar la demarajul vacanței parlamentare, pentru a propune îmbunătățirea cadrului legislativ dedicat învățământului profesional dual. INACO solicită Președinției României retrimiterea proiectului de lege dedicat învățământului profesional dual pentru adoptarea OUG 81/2016 înapoi Parlamentului pentru reexaminare.
Ne-am propus să încurajăm și mobilizarea agenților economici, a autorităților publice locale și a ministerelor implicate să se orienteze spre meseriile viitorului și spre o școală profesională duală relevantă care să dea cu adevărat șansa tinerilor la calificările necesare pieței muncii.
INACO a readus în dezbatere și kitul informațional cu privire la facilitățile fiscale existente dedicate învățământului profesional și tehnic: http://inaco.ro/fiscale/, publicat în cadrul programului său ICOTI - Inițiativa pentru Competitivitatea Tinerilor.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.