Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, pentru Marius Tucă: 'În glumă, Crin Antonescu l-a sunat pe Klaus Iohannis și i-a zis și ăla era să leșine'

crin antonescu

Jurnalistul Ion Cristoiu pune pe seama serviciilor secrete ruperea USL și retragerea lui Crin Antonescu din politică. Acesta a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că scandalul din 2014 privind promovarea lui Klaus Iohannis în Guvernul Ponta, conflict ce a declanșat ruperea USL, a fost o comedie potrivit mediafax.

Într-un interviu la emisiunea Marius Tucă Show, Ion Cristoiu a afirmat că nu numai serviciile au lucrat pentru destructurarea USL, ci și reprezentanții USL înșiși.

“USL s-a rupt pentru că băieții din păduri se tem întodeauna de majorități zdrobitoare. Cei de la servicii guvernează, își fac treaba, să folosesc o expresie improprie aproape, în momentul în care sunt majorități din astea... majoritățile zdrobitoare ale unui partid sau partide îi omoară, dar dacă sunt mai multe din ălea cum era CDR cu ală, cu ăla sau guvern minoritar, apelează la o grupare de acolo ... dar și ei s-au destructurat”, a afirmat Ion Cristoiu.

El a reamintit momentul când Klaus Iohannis a fost adus de la Sibiu, unde era primar, și propulsat direct în funcția de prim-vicepreședinte al PNL, creată special pentru el, de liderul partidului, Crin Antonescu. Ion Cristoiu spune că sunt date conform cărora tot ce s-a întâmplat atunci a fost o comedie.

Citește și: Război între musulmani și creștini? Ipoteză despre exploziile din Sri Lanka: au fost un răspuns la atacurile îndreptate împotriva musulmanilor din Noua Zeelandă

“În februarie 2013, Crin Antonescu îl aduce prim-vicepreședinte, înființând funcția (...) Știți ce înseamnă într-un partid ca PNL să ajungi direct prim-vicepreședinte, că vor toți ăia... Mai țineți minte scandalul ministru de Interne domnul Iohannis și nu... la finanțe sau nu știu ce... în Guvernul USL, era încă USL, și vicepremier cu securitatea națională, care nu mergea. Păi acum sunt tot mai multe date și le voi spune că totul era o comedie. Ei erau siguri că Ponta refuză”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul politic a dezvăluit și informații din interior care vin să susțină teza că l-a mijloc a fost vorba despre un scenariu bine pus la punct.

“Vă dau un amănunt din interior care o să vi-l confirme Crin Antonescu. La un moment dat, ca să facă o glumă, Crin Antonescu l-a sunat pe Klaus Iohannis și i-a zis și ăla era să leșine”, a povestit Ion Cristoiu.

Cât privește retragerea prematură a lui Crin Antonescu din politică, Ion Cristoiu a afirmat că sunt zvonuri care pun această retragere pe seama unui șantaj, a unui dosar în care era vizată soția fostului lider al PNL, Adina Vălean.

Întrebat de Marius Tucă dacă a fost vorba despre un dosar, Ion Cristoiu a răspuns: “Era tot cu soția, așa se spune”.

“Deci a fost amenințat cu un dosar al soției, al Adinei?”, a insistat Marius Tucă. “Așa se spune. Întrebați-l pe el. Nu știu, că eu nu am documente. Sunt prudent. Încerc să-mi explic comportamentul lui care este absolut inexplicabil. Nu poți să întrerupi o carieră și să pleci neepuizat. Avea toate șansele”, a conchis Ion Cristoiu.

Citește și: Gruparea Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka/ Guvernul de la Colombo anunța că este vorba despre o organizație locală

La 25 februarie 2014, USL s-a rupt oficial când PNL a decis ieșirea de la guvernare, după ce premierul de atunci, Victor Ponta, a refuzat propunerea liberalilor de a-l numi pe Klaus Iohannis ministru de Interne și vicepremier pe securitate națională, cu ocazia remanierii Guvernului. PSD a oferit în schimb PNL postul de ministru de Finanțe sau acceptarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, propuneri refuzate de PNL.

La 26 mai 2014, după alegerile europarlamentare, Crin Antonescu a demisionat de la conducerea PNL, precizând că decizia sa este irevocabilă și unilaterală. Antonescu afirmase înaintea alegerilor că demisionează dacă PNL nu reușește să ia cel puțin 20% la alegeri, liberalii obținând doar 15%. Și prim-vicepreședintele PNL de-atunci, Klaus Iohannis, și-a anunțat demisia din conducerea PNL din același motiv, dar a revenit ulterior asupra acestei decizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.