Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, atac FĂRĂ precedent la adresa lui Traian Băsescu: 'Este anti-maghiar, șovin și isteric; caută să-și asigure o pensie liniștită'

Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Traian Băsescu putea să se abțină de la declarațiile făcute la adresa Uniunii, acesta fiind doar un om „bătrân, obosit, care mai caută câțiva ani în Parlamentul European pentru a-și asigura o pensie liniștită, dar nu are nimic de spus”, informează Mediafax.

Citește și: REACȚIA lui Bădălău după filmarea cu camera ascunsă: 'Sunt un om direct, spun mereu ce cred. Referendumul e folosit politic'

Kelemen Hunor susține că atunci când un om politic nu are nimic consistent de spus folosește cartea maghiară și lovește în stânga și în dreapta.

„Cred că Traian Băsescu putea să se abțină de la declarațiile făcute, dar eu m-am obișnuit cu faptul că un om politic când nu are nimic consistent de spus, atunci scoate, imediat, cartea maghiară, lovește în stânga și în dreapta. Așa cum a fost Traian Băsescu anti-maghiar și șovin în ultimii ani, dacă mă gândesc doar la legea privind ziua de 15 martie, și ce isteric a devenit în acel moment în Parlament, îmi dau seama că este un om bătrân, obosit, care mai caută câțiva ani în PE pentru a-și asigura o pensie liniștită, dar nu are nimic de spus”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în România sunt doi politicieni, doi președinți care au făcut enorm de mult rău, care aveau o putere uriașă în mandatele lor, Ion Iliescu și Traian Băsescu. „Traian Băsescu are o mare vină pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România și, din acest punct de vedere, ar trebui să se gândească fiecare când face o analiză și trage o linie, care este moștenirea adevărată a lui Băsescu după zece ani de președinție. Maghiarii l-au votat de două ori, tot de două ori l-au salvat, când a fost referendumul, dar el de fiecare dată a tras o palmă celor care au fost alături de el. Acesta este omul, îl știu din 1997, nu s-a schimbat, nu a devenit nici mai bun, nici mai înțelept”, a subliniat președintele UDMR.

Citește și: Liviu Dragnea, despre sentința care îl așteaptă pe 27 mai: 'Dacă judecătorii vor rezista la presiuni, voi fi achitat, dacă nu, Dumnezeu cu mila

Reacția liderului UDMR vine după ce Traian Băsescu a declarat joi că liderii UDMR au intrat în panică și ”s-au agăţat” de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pentru că s-au speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru PE. Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, joi, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, deși acest lucru este datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.