Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul alunecă în haos: Clienți furioși iau ostatici în bănci, după restricțiile privind retragerile de numerar

Skynews
ostatici-liban

Băncile din Liban, țară prăbușită în criză, se confruntă cu un val de clienți înarmați care solicită acces la propriii bani, în urma instituirii unor limite stricte privind retragerile de numerar, scrie BBC, potrivit Rador.

Marți, un pensionar libanez înarmat cu un pistol și o grenadă a intrat în sediul unei bănci din Valea Beqaa, cerându-și economiile de 24.000 de dolari, depuși în contul băncii. Pensionarul este un fost ofițer din serviciile interne de securitate libaneze.

Într-o altă bancă din orașul Tyre, un client înarmat a luat ostatici și a cerut să-i fie eliberate economiile în valoare de 44.000 de dolari. El a dat drumul ostaticilor după ce a primit aproximativ 9.000 de dolari. El a dat banii unei rude și s-a predat apoi forțelor de ordine.

Un grup de persoane din nordul țării, furioși din cauza întârzierilor privind retragerea salariilor de pe card, au luat cu asalt o bancă în Tripoli. Protestatarii sunt angajați ai unei firme de electricitate.

În Beirut, un fost ambasador a protestat în banca IBL cerându-și banii economisiți.

Peste 15 asemenea cazuri s-au petrecut în Liban începând cu luna septembrie, după ce țara a alunecat într-o criză financiară severă care a aruncat 80% din populație sub limita sărăciei și despre care Banca Mondială a spus că ar putea fi una din cele mai grave criză economice din vremurile moderne.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.