Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Ultimă oră: Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza - SUA anunță un pas uriaș

nbcnews.com
razboi israel

Un atac israelian asupra unei case din Deir el-Balah a dus la moartea a cel puțin 24 de persoane, conform informațiilor furnizate de agenția de știri palestiniene Wafa. Majoritatea victimelor sunt femei și copii. Potrivit Wafa, mulți alții au fost răniți, deoarece casa găzduia palestinieni strămutați care au fugit din zonele afectate de violență din alte părți ale Fâșiei Gaza.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

 

UPDATE 25 februarie, ora 18.23: Ultimă oră: Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza - SUA anunță un pas uriaș

Negociatori ai unor ţări-cheie în vederea unui acord care să conducă la un armistiţiu în Fâşia Gaza, în schimbul eliberări a ostaticilor, au ajuns, în cadrul unor negocieri la Paris, un ”teren de înţelegere”, anunţă duminică consilierul în probleme de securitate naţională al lui Joe Biden Jake Sullivan, relatează AFP.

Detalii aici

content-image

UPDATE 25 februarie, ora 14.00: Qatarul va găzdui discuții mediate între Hamas și Israel (surse egiptene de securitate)

Qatarul va găzdui săptămâna aceasta discuții mediate între Hamas și Israel, cu scopul de a finaliza un acord privind un armistițiu, au declarat surse egiptene de securitate pentru Reuters, relatează Rador Radio România. Reprezentanții ambelor părți vor călători ulterior la Cairo pentru discuții suplimentare, cu scopul de a se conveni asupra unei înțelegeri cu privire la momentul și mecanismul de executare a oricărui acord, inclusiv eliberarea ostaticilor, au spus sursele citate.

UPDATE 25 februarie, ora 13.20: Autoritățile din Gaza anunță că bilanțul actualizat al victimelor atacurilor israeliene a crescut la 29.692 de morți și 69.879 răniți

Cel puţin 29.692 de palestinieni au fost ucişi şi 69.879 au fost răniţi în atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie, a transmis, duminică, printr-un comunicat, Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează Rador Radio România.

UPDATE 25 februarie, ora 12.40: Israelul dă o lovitură de efect în Siria: doi reprezentanți Hezbollah au fost uciși

Continuarea aici.

UPDATE 25 februarie, ora 09.40: De la Paris sosesc vești care dau speranță. Vom asista la o suspendare a luptelor și eliberarea de către Hamas a ostaticilor rămași captivi?

Continuarea aici.

UPDATE 25 februarie, ora 07.55: Giorgia Meloni prezintă o ipoteză bombă: care crede că ar fi fost situația în Israel dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina

Invazia totală a Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani a fost precursorul atacului grupării militante Hamas asupra Israelului din octombrie anul trecut, a declarat premierul italian Giorgia Meloni într-un interviu publicat sâmbătă, informează Politico, citat de news.ro.

"Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina, cel mai probabil Hamas nu ar fi lansat un astfel de atac împotriva Israelului", a declarat Meloni pentru ziarul italian Il Giornale, referindu-se la atacul din 7 octombrie, în care militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane în Israel şi au răpit alte 250.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 25 februarie, ora 07.00: Capitala Yemenului, sub asediul atacurilor americano-britanice: lovituri împotriva a 18 ţinte Houthi

Statele Unite şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva a 18 ţinte Houthi în opt locuri diferite din Yemen, ca răspuns la atacurile rebelilor susţinuţi de Iran împotriva unor nave în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul, citat de AFP, scrie news.ro.

Jurnaliştii AFP din capitala yemenită Sanaa au auzit sâmbătă explozii puternice.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 25 februarie, ora 04.00: Fierbe Orientul Mijlociu: Forțele speciale iraniene invadează Pakistanul și îl ucid pe comandatul unei grupări periculoase

Armata iraniană a declarat că forțele sale l-au ucis pe comandantul grupului militant Jaish al-Adl (Armata Justiției), Ismail Shahbakhsh, în Pakistan.

Presa de stat din Iran a relatat că trupele Teheranului i-au eliminat și pe câțiva dintre asociații lui Shahbakhsh. Shahbaksh și locotenenții săi au fost uciși într-o operațiune complicată de informații și militară condusă de forțele iraniene, a relatează Teheran Times.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.