Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 13 iunie - Plin de morți și răniți după atacul din Kryvji Rih; imaginile iadului după bombardamentul masiv al rușilor

Time
ucraina contraofensiva

Ucrainenii continuă contraofensiva și anunță recucerirea mai multor localităţi din Doneţk și Zaporojie. În schimb, Ministerului Apărării de la Moscova susţine că armata rusă a respins tentative de incursiuni ucrainene în aceste regiuni. Și forțele ruse continuă atacurile, iar un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că acestea au aruncat în aer un baraj mic de pe râul Mokri Yali în tentativa de a încetini contraofensiva. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de marți, 13 iunie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 13 iunie, ora 23.01: Vladimir Putin ia în considerare crearea unei 'zone sanitare' pe teritoriul Ucrainei

Rusia va lua în considerare crearea unei "zone sanitare" pe teritoriul Ucrainei în cazul în care bombardamentele asupra regiunilor de frontieră vor continua, a declarat marţi Vladimir Putin, citat de agenţiile ruse de presă, relatează news.ro.

Continuarea AICI

UPDATE 13 iunie, ora 21.13: FOTO - Biserică din Ucraina, bombardată de ruși: un preot a fost ucis

Un preot, în vârstă de 72 de ani, a murit în timpul unui bombardament al rușilor asupra unei biserici din sudul Ucrainei, anunță autoritățile ucrainene, informează Mediafax.

Continuarea AICI

UPDATE 13 iunie, ora 19.43: Forţa Expediţionară Comună anunţă un nou pachet de echipamente pentru apărare aeriană destinate Ucrainei

Miniştri ai apărării din Forţa Expediţionară Comună - o alianţă a mai multor ţări europene, condusă de Marea Britanie - au anunţat, marţi, un nou pachet de echipamente de apărare aeriană pentru Ucraina, în valoare de 116 milioane de dolari, anunță Reuters, potrivit Rador.

"Echipamentul, a cărui valoare este echivalentă cu 95 de milioane de lire sterline, va fi procurat în lunile următoare prin intermediul Fondului Internaţional pentru Ucraina (IFU), pentru a consolida capacitatea Ucrainei de a-şi proteja infrastructura naţională esenţială, populaţia civilă şi personalul din linia întâi", se precizează într-un comunicat publicat de guvernul britanic. "Pachetul va furniza radare pentru a ajuta la protecţie împotriva raidurilor aeriene arbitrare ale Rusiei, precum şi arme şi o cantitate semnificativă de muniţie."

UPDATE 13 iunie, ora 15.40: Val de trădări în Rusia! FSB anunță o operațiune de amploare: foști angajați din apărare, săltați după ce ar fi colaborat cu serviciile secrete ucrainene

Foști angajați ruși din sectorul de apărare au fost reținuți pentru cooperare cu serviciile de informații militare ucrainene, a anunțat marți Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB). Serviciul de Securitate al Rusiei susține că acești foști angajați pregăteau atacuri „teroriste în regiunile Kursk și Belgorod”.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 15.10: Rușii anunță capturi de ultimă generație, din rezerva proaspătă trimisă de occident: Tancuri Leopard şi blindate Bradley

Armata rusă anunţă marţi - şi prezintă înregistrări video ca dovadă - că a capturat, pentru prima oară pe frontul din Ucraina, tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard şi blindate de fabricaţie americană de tip Bradley, livrate Kievului de către Occident în vederea unei contraofensive.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 15.03: Vladimir Putin confirmă anularea acordului cu Ucraina privind utilizarea Mării Azov şi a Strâmtorii Kerci (RIA)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat, marţi, că Moscova anulează un acord de cooperare cu Ucraina în privinţa folosirii Mării Azov şi a Strâmtorii Kerci, potrivit agenţiei de presă de stat RIA, relatează Reuters, potrivit Rador.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 14.40: Ultimul bilanț indică 10 morți în atacul de la Krivoi Rog

Cel puţin 10 persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ruseşti care au lovit marţi un bloc de apartamente şi un depozit din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declarat oficiali locali, citaţi de Reuters, informează News.ro.

Un bilanţ anterior indica şase morţi şi 25 de răniţi.

Guvernatorul regional Serhi Lîsak a declarat că patru persoane au fost ucise în blocul de apartamente şi şase în depozit. Primarul Oleksandr Vilkul a anunţat că o persoană este încă prinsă sub dărâmături şi că 28 au fost rănite, 12 dintre ele fiind tratate în spital.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 14.32: Rușii au dezlănțuit apocalipsa în orașul lui Zelenski: 'Sângele îmi curgea pe față' – 6 persoane au murit deja și 25 sunt rănite

Martorii oculari de la atacul rusesc din Kryvyi Rih, din noaptea de 13 iunie, au oferit detalii despre atac. În special, oamenii își amintesc de explozia teribilă.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 14.15: Adevăratul motiv pentru care Putin tolerează ieșirile excentrice ale lui Prigozin (analiză Washington Post)

Criticarea armatei este ilegală în Rusia lui Vladimir Putin, iar afișarea deschisă a ambițiilor politice care ar putea pune în discuție președintele este foarte nepotrivită. Cu toate acestea, șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigozin, se mândrește cumva cu ambele lucruri în aceste zile și, cel puțin pentru moment, pare să scape cu bine, informează Washington Post într-o analiză, pe care o redăm mai jos.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 13.59: Ucraina a solicitat informaţii Australiei despre câteva zeci de avioane de vânătoare F-18 casate

Kievul a intervenit pe lângă autorităţile australiene, solicitându-le informaţii despre starea celor aproximativ 40 de avioane de vânătoare F-18 retrase din serviciu şi depozitate la o bază de lângă Sydney, a declarat marţi ambasadorul Ucrainei la Canberra, Vasil Miroşnicenko, citat de AFP, informează Agerpres.

'A existat o cerere de informaţii', a declarat Miroşnicenko. 'Ucraina caută capacităţi de avioane de vânătoare, inclusiv acest tip' de aparat, a adăugat el.

SUA au dat în mai undă verde viitoarelor livrări de avioane de luptă de fabricaţie americană F-16 către Kiev, care le cerea fără încetare pentru a contracara puterea rusă în aer şi pentru a lovi liniile din spate ale trupelor Moscovei.

Forţele aeriene regale australiene (Royal Australian Air Force) au retras din serviciu între 2019 şi 2021 un număr de 71 de avioane F-18 pentru a le înlocui cu F-35 mai moderne. Unele dintre ele au fost vândute Canadei, iar 41 au fost depozitate la o bază militară la nord de Sydney şi fac obiectul unei opţiuni de cumpărare de către o companie cu sediul în Texas (SUA), RAVN Aerospace. Potrivit unei surse apropiate negocierilor, între 12 şi 16 avioane sunt încă apte de zbor.

Este pentru prima oară când Ucraina, ale cărei forţe aeriene militare sunt compuse din aparate MiG şi Suhoi din perioada sovietică, îşi manifestă interesul pentru F-18 australiene. Orice livrare a acestor avioane ar trebui să fie autorizată în prealabil de RAVN Aerospace, Canberra şi Washington.

'Detaliile unui potenţial acord nu au fost încă finalizate', a declarat pentru AFP Robert Potter, un consultant australian care consiliază guvernul ucrainean.'Dar aceasta este o idee care îşi croieşte drum', a spus el.

Până în prezent, Australia s-a angajat pentru un ajutor militar de aproximativ 500 milioane de dolari australieni (314 milioane de euro) pentru Ucraina, cuprinzând în special vehicule blindate Bushmaster şi M113, drone şi obuziere de 155 mm. Se aşteaptă ca guvernul să aprobe un nou pachet de ajutor înainte de summitul NATO din Lituania din luna iulie.

Aviaţia ucraineană numără în prezent 82 de avioane de luptă, potrivit Institutului Internaţional pentru Studii Strategice (IISS).

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 13.56: Inundaţii în Ucraina: Bilanţul a urcat la 17 morţi în zonele controlate de Moscova

Rusia a indicat că numărul morţilor din cauza inundaţiilor din zonele pe care le controlează în sudul Ucrainei, în urma distrugerii unui baraj pe râul Nipru săptămâna trecută, a crescut la 17, informează AFP, relatează Agerpres.

"A fost confirmată moartea a 12 persoane la Gola Pristan şi a cinci în Alechki", a declarat şeful guvernului impus de Moscova în regiunea Herson, Andrei Alekseenko.

Un bilanţ anterior al autorităţii instalate de Rusia estima la opt numărul morţilor în urma inundaţiilor.

Barajul hidroelectric Kahovka, situat într-o zonă aflată sub controlul Rusiei, a fost distrus pe 6 iunie, inundând sute de kilometri pătraţi în aval, ceea ce a determinat evacuarea a mii de locuitori şi a provocat temeri cu privire la un dezastru atât umanitar, cât şi ecologic.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 13.07: Lovitură pentru rușii din Europa: Revolut le blochează conturile

Revolut, înregistrată în Lituania, a început să restricționeze tranzacțiile pe conturile și cardurile unor cetățeni ruși care locuiesc în țările UE, din cauza faptului că rușii nu au furnizat la timp documente care să confirme dreptul de ședere în UE.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 12.55: Strategia americanilor de luptă în Ucraina: 'Ar putea avea ca efect să-l preseze pe Putin să negocieze'

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a declarat luni că speră ca un succes al contraofensivei lansate de Ucraina împotriva forţelor ruse să poată constrânge pe preşedintele rus Vladimir Putin să negocieze pacea.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 12.47: Lupta pentru putere la Moscova: Șoigu vizează restrângerea independenței lui Prigojin

Institutul pentru Studierea Războiului a declarat în actualizarea sa recentă că ministrul rus al apărării Serghei Şoigu și comandamentul militar rus încearcă să-și recapete favorurile președintelui rus Vladimir Putin în urma operațiunilor defensive de succes din sudul Ucrainei și încercarea de a oficializa forțele neregulate ruse, care probabil a făcut parte din planul lor inițial în primele luni ale anului 2023.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 11.26: Numărul morților crește după atac

Numărul morților în atacul cu rachete rusești asupra orașului Kryvji Rih din centrul Ucrainei a crescut la șase, potrivit primarului. Operațiunea de salvare din orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski este încă în desfășurare, după cum explică Oleksandr Vilkul într-un mesaj pe Telegram.

Potrivit autorităților, un bloc de locuințe cu cinci etaje a fost lovit. Inițial, s-a vorbit despre trei decese. Se crede că mai multe persoane se află încă sub dărâmăturile clădirii.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 10.10: Contraofensiva ucraineană avansează la Bakhmut: 'Federația Rusă a pierdut complet inițiativa, avansul forțelor armate ale Ucrainei este dificil'

Forțele armate rusești au pierdut complet inițiativa în direcția Bakhmut, deși au încă suficiente mijloace de distrugere a incendiilor, transmite Vladimir Nazarenko, un luptător al batalionului Svoboda al Gărzii Naționale ucrainene, relatează Unian. Înaintarea Forțelor de Apărare ucrainene în acest sector al frontului este extrem de dificilă, a mai recunoscut acesta.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 09.55: Autoarea romanului "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" anulează lansarea unei cărţi a cărei intrigă se petrece în Rusia

Romanciera americană Elizabeth Gilbert, a cărei carte „Eat, Pray, Love” (Mănâncă, roagă-te, iubeşte) a fost transpusă pe ecran cu Julia Roberts în rolul principal, renunţă la publicarea următorului ei roman. Anunţul lansării acestei cărţi cu acţiune plasată în Rusia a înfuriat cititorii ucraineni, potrivit AFP, informează News.ro.

„Nu este momentul să publicăm această carte”, intitulată "The Snow Forest", ale cărei evenimente au loc în Siberia, a spus ea într-un mesaj video postat luni pe reţelele de socializare.

„Nu vreau să adaug durere oamenilor care au suferit şi continuă să sufere dureri extreme”.

„Un val de reacţii”

Autoarea, care a anunţat lansarea cărţii săptămâna trecută, adaugă că în weekend a primit „un val de reacţii şi răspunsuri de la cititorii mei ucraineni care au exprimat furie, tristeţe, dezamăgire şi durere la ideea că voi alege să lansez (...) astăzi, o carte al cărei subiect este plasat în Rusia”.

Această carte, descrie ea, „este plasată în Siberia, la mijlocul secolului trecut, şi spune povestea unui grup de indivizi care decid să se retragă din societate pentru a rezista regimului sovietic şi pentru a apăra natura în faţa industrializării".

„Retrag această carte din calendarul publicărilor”, conchide romanciera. „Lucrez la alte proiecte de carte şi am luat decizia de a-mi îndrepta atenţia asupra lor”.

Elizabeth Gilbert este cunoscută în întreaga lume pentru autobiografia sa, "Eat, Pray, Love", care povesteşte călătoria ei iniţiatică în Italia, India şi Bali.

 

 

UPDATE 13 iunie, ora 09.52: MTI: Peste 11.000 de persoane din Ucraina au sosit luni în Ungaria

Luni, 6.106 de refugiați ucraineni au intrat în Ungaria prin frontiera ungaro-ucraineană, Iar 5.294 dintre cei care au intrat pe la granița româno-ungară au declarat că vin din Ucraina - informează Inspectoratul General al Poliției din Ungaria (ORFK), într-un comunicat remis marți Agenției de Presă MTI, relatează Rador.

Poliția ungară a eliberat 40 de permise de ședere temporară, valabile pentru 30 de zile. În acest termen, refugiații vor trebui să se prezinte la Inspectoratul General pentru Imigrări din localitatea de reședință pentru obținerea documentelor definitive.

Poliția ungară oferă în continuare ajutor persoanelor care fug de războiul din Ucraina, se mai arată în comunicat.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 09.10: A început haosul total în Ucraina: rușii fac cu greu față forțelor ucrainene. Zonele fierbinți ale frontului

Oficiali şi bloggeri militari susţinuţi de Rusia relatează lupte intense de-a lungul graniţei dintre regiunile Doneţk şi Zaporojie, într-o zonă în care forţele ucrainene au înregistrat câştiguri în ultimele zile, potrivit CNN, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 09.05: Ucraina şi ONU avertizează în privinţa impactului uriaş al dezastrului de la barajul Kahovka asupra securităţii alimentare

Ucraina şi Organizaţia Naţiunilor Unite au avertizat în privinţa impactului uriaş asupra securităţii alimentare în urma distrugerii barajului Kahovka, scrie BBC, relatează Rador. Responsabilul ONU pentru afaceri umanitare Martin Griffiths a declarat pentru BBC că există îngrijorări semnificative în privinţa distrugerii ecologice din "coşul de pâine al lumii" şi a avertizat că preţurile alimentelor urmează să crească. "Este aproape inevitabil să avem probleme uriaşe ale recoltelor. Aşadar, vom observa aproape inevitabil, dar încă nu perfect calculabil un impact uriaş asupra securităţii alimentare", a declarat Martin Griffiths. Un ministru ucrainean pentru politici agrare a declarat că principalele culturi afectate vor fi cele de soia, porumb, floarea-soarelui şi grâu.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 08.40: Contraofensiva ucraineană este în plină desfășurare - Încă un general rus a fost ucis pe câmpul de luptă

Un alt general rus ucis în Ucraina anunță Nexta. Potrivit Mediazone este al cincilea general rus ucis de la începutul lunii iunie.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 08.20: Atac masiv de rachete asupra orașului natal al lui Zelenski: 'Există morți și răniți' / Sirenele de raid aerian au pornit pe tot teritoriul Ucrainei

Rușii au lansat un atac „masiv cu rachete" asupra orașului Krivoi Rog din centrul Ucrainei, susțin autoritățile ucrainene. În urma atacului sunt mai mulți morți și răniți, mai anunță ucrainenii.

Continuarea aici.

 

UPDATE 13 iunie, ora 07.40: Operațiunea 'Ordinul 222': momentul șocant în care rușii se omoară între ei pe front/ Video

Trupele rusești fac cu greu față asaltului ucrainenilor, iar mai mulți militari ruși au încercat să dezerteze. De peste un an, în Ucraina se vorbește despre ”detașamentele de blocare”, dar până acum nu au fost văzute în acțiune.

În timpul unei bătălii, soldații ruși și-au părăsit pozițiile, iar comandații ruși au pus în aplicate ”Ordinul 222”. Acesta presupune intrarea în acțiune a unor ”detașamente de blocare”, care au misiunea de a-i executa pe militarii care își părăsesc pozițiile.

Continuarea aici

 

UPDATE 13 iunie, ora 07.15: Volodimir Zelenski: 'Forţa războinicilor noştri dă rezultate. Înaintăm pas cu pas. Credem în victorie' - Video

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis, luni seara, în alocuţiunea pentru compatrioţi, un mesaj de încredere şi optimism în legătură cu rezultatele contraofensivei recent lansate. El a anunţat întărirea controlului la Bahmut, însă a recunoscut că deocamdată vremea nefavorabilă face sarcina militarilor mai dificilă.

Zelenski a spus că cele mai importante şi mai „fierbinţi” zone operaţionale sunt la Hortiţia şi Tavria, în regiunea Zaporojie.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 13 iunie, ora 07.00: Disensiuni la reuniunea G20 - Statele nu ajung la un acord în privinţa condamnării invaziei militare ruse în Ucraina

Statele puternic dezvoltate şi emergente din Grupul G20 nu au reuşit să ajungă la un acord, cu ocazia reuniunii miniştrilor Dezvoltării, asupra condamnării invaziei militare ruse în Ucraina, pe fondul opoziţiei reprezentanţilor Moscovei şi Beijingului, anunță Mediafax.

"Războiul din Ucraina a afectat în plus starea economiei globale. A fost o discuţie pe această temă. Am reafirmat poziţiile noastre naţionale, aşa cum au fost exprimate în alte forumuri, inclusiv în cadrul Consiliului de Securitate ONU şi Adunării Generale ONU, care, prin Rezoluţia 11/1 din 2 martie 2022, adoptată prin vot majoritar (...), deplânge în cei mai puternici termeni agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi cere retragerea completă şi necondiţionată de pe teritoriul Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 13 iunie, ora 06.35: Al Doilea Război Mondial: gest simbolic făcut de Zelenski împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat recent că intenționează să se alinieze cu Occidentul la aniversarea din 8 mai a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, într-o lovitură la adresa Moscovei.

"Pe 8 mai, majoritatea națiunilor lumii își amintesc de măreția victoriei asupra naziștilor", a scris Zelenski pe Twitter.

"Astăzi, am înaintat un proiect de lege către Verkhovna Rada a Ucrainei [parlamentul ucrainean] prin care propun ca 8 mai să fie Ziua comemorării și a victoriei asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial din 1939-1945", a adăugat el.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 13 iunie, ora 05.25: Alianța puternică: Germania, Franța și Polonia rămân ferm angajate în sprijinul Ucrainei, indiferent de durata conflictului

Germania, Franţa şi Polonia vor menţine sprijinul pentru Ucraina "cât va fi necesar", a afirmat luni seară cancelarul german, Olaf Scholz, după întâlnirea pe care a avut-o la Paris cu preşedinţii Franţei şi Poloniei, Emmanuel Macron şi Andrzej Duda.

"Germania, Franţa şi Polonia menţin solidaritatea strânsă cu Ucraina. Vom menţine sprijinul cât va fi necesar", a declarat Olaf Scholz, citat de site-ul Tagesschau.de.

"Unitatea este forţa noastră, iar acest lucru a fost subestimat de preşedintele rus, Vladimir Putin, când a decis să lanseze această agresiune", a precizat Olaf Scholz, cerând Rusiei să oprească invazia militară.

Continuarea aici

content-image

 

 

 

UPDATE 13 iunie, ora 05.05: Preşedintele Congo afirmă că Africa nu poate ignora conflictul din Ucraina

Preşedintele congolez Denis Sassou Nguesso a afirmat luni că Africa nu poate "rămâne tăcută" în faţa conflictului din Ucraina, cu câteva zile înainte de o mediere a mai multor şefi de stat de pe continent la Kiev şi Moscova, notează AFP, citat de Agerpres.

"În faţa unei astfel de tragedii, Africa nu poate rămâne tăcută sau indiferentă", a declarat şeful statului în cursul unui briefing de presă în marja unei vizite de stat la Abidjan, în Cote d'Ivoire.

Denis Sassou Nguesso face parte dintr-o misiune a mai multor preşedinţi africani care urmează să meargă la Kiev şi Moscova, vineri şi sâmbătă, unde se vor întâlni cu Volodimir Zelenski, apoi cu Vladimir Putin.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 13 iunie, ora 04.20: Directorul general al AIEA vizitează Kievul și centrala Zaporojie

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, se va afla marţi la Kiev înainte de a vizita centrala ucraineană Zaporojie, fragilizată după distrugerea unui baraj de pe fluviul Nipru, relatează AFP, citat de Agerpres.

"În drum spre Ucraina pentru a-l întâlni pe preşedintele Volodimir Zelenski", a scris luni pe Twitter Rafael Grossi, într-un mesaj însoţit de fotografii care îl arată împreună cu echipa sa pregătită să plece de la Viena, sediul agenţiei ONU.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 13 iunie, ora 02.50: Primele rezultate ale contraofensivei ucrainene: 'În Doneţk şi Tavria, "avansul trupelor ofensive a ajuns la 6,5 kilometri' - ministrul adjunct al apărării

Forţele ucrainene au recucerit şapte sate în ultima săptămână, potrivit ministrului adjunct al apărării Hanna Maliar, citată de CNN, informează news.ro.

În Doneţk şi Tavria, "avansul trupelor ofensive a ajuns la 6,5 kilometri", a declarat Maliar, luni, pe Telegram. "Zona luată sub control este de 90 de kilometri pătraţi", a adăugat ea.

Hanna Maliar a precizat că au fost eliberate satele Lobkove, Levadne, Novodarivka, Neskucine, Storojeve, Makarivka şi Blahodatne.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 13 iunie, ora 00.30: Alertă în Ucraina- Rusia a mai aruncat în aer un baraj la fix o săptămână distanță după detonarea barajului Kakhovka

La o săptămână după detonarea barajului Kakhovka, Rusia este acuzată că a aruncat în aer un baraj mai mic în regiunea Doneţk, notează www.thedrive.com.

În timp ce Ucraina intră în a şaptea zi de operaţiune de salvare a victimelor distrugerii hidrocentralei Kakhovka din regiunea Herson, armata rusă a mai aruncat în aer un baraj mult mai mic de-a lungul râului Mokri Yaly.

Forţele ucrainene s-au deplasat de-a lungul ambelor maluri ale râului, spre sud de oraşul Velyka Novosilka, declarând eliberarea unui şir de sate: Blahodatne pe malul de est; Neskuchne, Makarivka şi Storozheve pe partea de vest, transmite The Guardian.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.