Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT: Război în Ucraina: VIDEO/ Avion IL-76 rusesc, prăbușit la granița cu Ucraina - La bord se aflau prizonieri ucraineni

ft.com
razboi ucraina

Războiul din Ucraina a adus atacuri masive cu zeci de victime în Kiev, Harkov și Pavlograd. În total, rușii au lansat 41 de rachete din care ucrainenii au reușit să doboare doar 21.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 24 ianuarie, ora 23.30: Avion rusesc doborât: Reuniune de urgenţă joi a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă joi după-amiază, la cererea Moscovei, care a acuzat Ucraina că a doborât un avion de transport militar rusesc, a anunţat miercuri preşedinţia franceză a Consiliului, informează AFP.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, aflat în vizită la New York, a solicitat mai devreme această întâlnire pentru ziua de miercuri, dar ea va avea loc "mâine după-amiază, 25 ianuarie, la ora 17:00" (22:00 GMT), a declarat preşedinţia franceză a Consiliului.

Rusia a acuzat Ucraina că a doborât miercuri un avion de transport militar rusesc, un Iliuşin Il-76, deasupra regiunii de frontieră Belgorod, ucigându-i pe toţi cei aflaţi la bord, inclusiv 65 de prizonieri ucraineni. Potrivit Moscovei, armata ucraineană ştia că prizonierii vor fi transportaţi cu avionul la Belgorod şi apoi la un punct de întâlnire la graniţă. Armata rusă susţine că forţele ucrainene au lansat două rachete dintr-un sistem de apărare antiaeriană pentru a doborî avionul de transport, urmând apoi să dea vina pe Rusia. Avionul s-a prăbuşit în apropierea satului Iablonovo, la 45 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Cei 65 de prizonieri ucraineni, şase membri ai echipajului şi trei militari ruşi, au fost ucişi, a adăugat armata rusă.

Serviciul de informaţii militare ucrainean a afirmat miercuri seara că nu dispune de "informaţii de încredere" despre pasagerii de la bordul avionului rusesc doborât, confirmând totodată că un schimb de prizonieri cu Rusia era prevăzut să aibă loc în cursul zilei.

UPDATE 24 ianuarie, ora 22.55: GUR face primele precizări în cazul avionului rusesc doborât, în care s-ar fi aflat zeci de prizonieri ucraineni: Nu avem 'informaţii de încredere'

Continuarea AICI

UPDATE 24 ianuarie, ora 21.30: Comentator militar german, verdict aspru: 'Germania transferă Ucrainei vechituri!'

Continuarea AICI

UPDATE 24 ianuarie, ora 20.35: Vom asista la un război NATO-Rusia? Şeful Statului Major din Marea Britanie face apel la pregătirea și echiparea unei 'armate cetățenești'

Continuarea AICI

UPDATE 24 ianuarie, ora 18.05: În pline tensiuni, premierul ucrainean s-a întâlnit cu omologul pro-rus slovac / Ce mesaje au avut fiecare de transmis

Continuarea AICI

UPDATE 24 ianuarie, ora 16.05: VIDEO – Un nou protest în Rusia: bătaie cu Poliția și arestări pe stradă / De la ce a început totul?

Continuarea AICI

UPDATE 24 ianuarie, ora 14.02: Armata rusă a bombardat un spital din Herson

Şeful Administraţiei Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat că trupele ruse au bombardat, miercuri, un spital din centrul regional, rănind doi medici. De asemenea, oficialul a transmis că se aud explozii în oraş. "Rușii au tras asupra un spital din oraș. Doi lucrători medicali au fost răniți" - a scris Prokudin pe Telegram. O femeie de 60 de ani din Herson a fost și ea rănită în timpul bombardamentelor.

UPDATE 24 ianuarie, ora 12.03: BREAKING | Avionul prăbușit în Rusia a fost doborât de ucraineni. Sunt zeci de morți (Video)

Surse din Forţele de Apărare ucrainene au declarat pentru agenţia RBC-Ucraina că armata ucraineană se află în spatele prăbuşirii unui avion de transport militar Il-76 lângă Belgorod (Rusia), miercuri dimineaţă.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 ianuarie, ora 12.00: VIDEO/ Avion IL-76 rusesc, prăbușit la granița cu Ucraina - La bord se aflau prizonieri ucraineni

Cel puţin 65 de persoane au murit în prăbuşirea un avion militar rus de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76) s-a prăbuşit miercuri în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 ianuarie, ora 11.33: 'Băieți, pregătiți-vă pentru ce e mai rău!'- Rusia a decis să plaseze sistemele de rachete S-300 în jurul orașului natal al lui Putin și amenință direct Ucraina

După atacurile cu drone ucrainene care au vizat depozitele de petrol, Rusia a decis să plaseze sistemele de rachete S-300 în jurul orașului natal al lui Putin, Sankt Petersburg. Această mișcare vine într-un context de intensificare a tensiunilor și de nevoia de a asigura securitatea orașului împotriva unor posibile amenințări din partea Ucrainei.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 inuarie, ora 8.35: Patru drone ucrainene au fost doborâte deasupra teritoriului regiunii Oriol

Patru drone ucrainene de tip avion au fost interceptate deasupra teritoriului regiunii Oriol, a comunicat Ministerul Apărării al Rusiei. Încercarea de atac terorist a fost prevenită dimineața devreme pe data de 24 ianuarie. Dronele ucrainene au fost neutralizate de către mijloacele de serviciu ale sistemului de apărare antiaeriană rusesc, a adăugat Ministerul Apărării.
La rândul său, guvernatorul regiunii Oriol, Andrei Klîcikov, a precizat că dronele au căzut în raioanele Jeleznodorojnîi și Severnîi. După cum a afirmat acesta, la locul incidentelor sunt prezente serviciile pentru asigurarea securității populației. Incidentul, a arătat Klîcikov, potrivit unor date preliminare, nu s-a soldat cu victime. Șeful regiunii a arătat că situația se află sub control și a cerut locuitorilor regiunii să-și păstreze calmul.
După cum relatează Rosbalt, ieri s-a comunicat că o dronă-kamikadze ucraineană a atacat un cătun din regiunea Belgorod.

content-image

UPDATE 24 ianuarie, ora 08.00: Elitele Rusiei vor să pună capăt războiului din Ucraina, dar nu vor returnarea teritoriilor ocupate ăn Ucraina

Elita rusă este pregătită să pună capăt războiului, dar este împotriva returnării teritoriilor ocupate în Ucraina. Jurnaliştii publicaţiei ruse de opoziţie „Verstka” au ajuns la această opinie după ce au discutat cu interlocutori anonimi care reprezintă elita ţării.

Sursa, citată de ziare.com relatează că oficialii care lucrează în cercurile guvernamentale și militare sunt în favoarea încheierii războiului, cu condiția ca Ucraina să recunoască teritoriile ocupate ca parte a Rusiei.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 ianuarie, ora 07.25: Fostul comandant al Armatei SUA în Europa critică atitudinea României: 'De ce Polonia și România nu își ridică avioanele de îndată ce înțeleg că vin rachete?'

„Ridicați avioanele”, îndeamnă generalul Ben Hodges, fost comandant al Armatei Statelor Unite în Europa. Ben Hodges este de părere că țări NATO ar trebui să doboare rachetele lansate de Rusia asupra infrastructurii civile a Ucrainei, comparând situația cu ceea ce se întâmplă acum în Marea Roșie, scrie newsweek.ro.

Vor continua astfel de bombardamente mult timp, este de părere generalul Ben Hodges, întrebându-se care va fi efectul sprijinului occidental asupra Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 ianuarie, ora 04.05: 'Credeţi în mod serios că există un război la Kiev? Glumiţi...'. Premierul Slovacei uimește pe toată lumea cu declarațiile sale

Premierul slovac Robert Fico a insistat marţi că viaţa în capitala ucraineană este "absolut normală" şi că nu există niciun război, declaraţiile fiind făcute cu o zi înainte de prima sa întâlnire cu premierul ucrainean şi la doar câteva ore după ce rachete ruseşti căzuseră asupra Kievului, relatează Reuters, citat de news.ro.

Robert Fico, care a preluat puterea în octombrie şi a inversat cursul politicii externe a Slovaciei, oprind sprijinul militar pentru Ucraina, a vorbit la un briefing de presă susţinut în estul Slovaciei. El urmează să se întâlnească miercuri cu omologul său ucrainean, Denîs Şmîhal, în oraşul ucrainean din vest Ujhorod.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 ianuarie, ora 02.30: Cum afectează războiul din Ucraina climatologia

Evoluţia gheţarilor, a pădurilor şi a solurilor din regiunea Cercului Arctic are o influenţă foarte puternică asupra viitorului climatic al Pământului, însă îngheţarea cooperării ştiinţifice cu Rusia după invadarea Ucrainei agravează o lipsă de date care era deja îngrijorătoare pentru activitatea climatologilor, au avertizat oamenii de ştiinţă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Arctica se încălzeşte de două până la patru ori mai repede decât restul planetei, afectându-i gheţarii, pădurile şi solurile îngheţate şi bogate în carbon, care riscă să sufere schimbări ireversibile, un fapt ce ar putea avea repercusiuni în cascadă asupra întregii planete.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.