Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Băieți, pregătiți-vă pentru ce e mai rău!'- Rusia a decis să plaseze sistemele de rachete S-300 în jurul orașului natal al lui Putin și amenință direct Ucraina

aa.com.tr
s-300

După atacurile cu drone ucrainene care au vizat depozitele de petrol, Rusia a decis să plaseze sistemele de rachete S-300 în jurul orașului natal al lui Putin, Sankt Petersburg. Această mișcare vine într-un context de intensificare a tensiunilor și de nevoia de a asigura securitatea orașului împotriva unor posibile amenințări din partea Ucrainei.

Rusia lui Putin au început să instaleze sisteme de rachete de apărare aeriană S-300 în jurul orașului Sankt Petersburgului, ca răspuns la recentele atacuri reușite ale dronelor ucrainene asupra unor instalații din regiunea Leningrad.

Kremlinul înconjoară orașul lui Putin cu rachete S-300

Imaginile surprinse de un rezident local și postate pe rețelele de socializare arată echipamente care manevrează și blochează un drum în timp ce încearcă să se întoarcă.

"S-300 este poziționat în jurul orașului Sankt Petersburg. Așa că, băieți, pregătiți-vă pentru ce e mai rău. Aceste complexe sunt ridicate peste tot", spune o voce peste imaginile video.

 

Ca parte a unui sistem integrat de apărare aeriană, rachetele S-300 au capacitatea de a proteja instalații cheie și zone imense de amenințările aeriene.

Atacuri ucrainene în Sankt Petersburg

Forțele ucrainene au lansat un atac cu drone pe, 18 ianuarie, asupra depozitului de petrol rusesc din Sankt Petersburg. Acesta a explodat după ce o dronă a reușit să arunce proiectilul exploziv în această instalație.

Sursa a precizat că o dronă a survolat una dintre proprietățile președintelui rus Vladimir Putin din Valdai înainte de a reuși să lovească cu succes terminalul petrolier din Petersburg, cea mai mare instalație rusească de transbordare a produselor petroliere în regiunea baltică, informează newsweek.com.

Pe 21 ianuarie, alte drone ucrainene au vizat terminalul Novatek din portul Ust-Luga, regiunea Leningrad, despre care surse au declarat pentru Kyiv Post că a fost o operațiune specială condusă de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) care a dus la un incendiu de proporții care a necesitat evacuarea angajaților.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.