Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Un nou protest în Rusia: bătaie cu Poliția și arestări pe stradă / De la ce a început totul?

Zeci de persoane au protestat miercuri, 24 ianuarie, în Yakutsk (estul Siberiei), după ce un localnic a fost ucis într-un conflict cu un bărbat din Tadjikistan, relatează SakhaDay, potrivit Meduza.

Șeful adjunct al Poliției, Oleg Lebed, a ieșit în spațiul public și a încercat să-i convingă pe oameni să plece acasă. „Ucigașul a fost reținut. Este cetățean rus la fel ca tine. L-am prins, va fi o anchetă. Băieți, ce aveți de gând?", a spus el, potrivit sursei citate.

După aceea, protestatarii au mărșăluit pe mai multe străzi ale orașului, după care poliția a început să-i rețină.

Cum a avut loc crima?

Comitetul de anchetă a relatat despre crimă pe 21 ianuarie. Potrivit autorităților, crima a avut loc după un conflict într-unul dintre cluburile orașului. A doua zi după conflict, participanții s-au întâlnit din nou pentru a rezolva lucrurile, moment în care a fost iscată o luptă, iar trei persoane au fost înjunghiate; una dintre ele a murit mai târziu. Suspectul de crimă a fost reținut.

Ministerul Relațiilor Externe din Yakutia a publicat un mesaj video din partea președintelui comunității tadjice, Khodi Oev. El a îndemnat "să nu judecăm întreaga națiune după un singur om".

Autoritățile au blocat mesageria

În timpul orelor mitingului, au fost primite multe plângeri din Yakutia cu privire la faptul că activitatea Telegram, WhatsApp și Viber a căzut. Autoritățile regionale au atribuit acest lucru acțiunilor preventive efectuate de Roskomnadzor, autoritatea din Rusia care se ocupă de telecomunicații.

Context

Violențele de stradă din Rusia apar în contextul în care în urmă cu aproximativ o săptămână au avut loc proteste în Bașkiria (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.