Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Turcia se oferă să găzduiască un summit pentru încheierea păcii între Ucraina şi Rusia

Profimedia SETA
pace ucraina rusia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că ţara sa se oferă să găzduiască un summit pentru încheierea păcii între Rusia şi Ucraina, pentru a pune capăt războiului, transmite Reuters.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 8 martie, ora 15.50: Forțele navale ucrainene: 'Am preluat inițiativa în Marea Neagră'

Continuarea AICI

UPDATE 8 martie, ora 15.00: Ucraina, nemulțumită de ajutorul venit din Occident: 'Strategia ce constă în a furniza ajutor cu picătura nu mai funcţionează'

Continuarea AICI

UPDATE 8 martie, ora 14.35: Zelenski spune că a fost ținta a „peste 10” tentative de asasinat din partea lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că a scăpat de "peste 10" tentative de asasinat din partea rușilor. Informația i-a fost furnizată de serviciile secrete ucrainene.

După vizita de miercuri, alături de premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Odessa, Zelenski a spus că nu știe dacă Moscova a vrut să încerce să îl ucidă.

"Eram într-o vizită oficială când, la 300 de metri distanță, a fost trasă o rachetă balistică", a declarat el pentru postul de televiziune italian Rai: "Așa că e greu de spus dacă au vrut să mă asasineze".

Deși nu a vrut să spună dacă de data aceasta a fost într-adevăr ținta Kremlinului, șeful statului ucrainean a dezvăluit că a fost ținta mai multor tentative de asasinat de la începutul războiului.

„Vladimir Putin a încercat să mă asasineze de mai mult de 10 ori, asta spun serviciile de informații", a declarat el: "Nu știu dacă acesta este numărul exact. Eu nu le calculez".

Nu este prima dată când Zelenski vorbește despre acest subiect. Într-un interviu acordat The Sun la sfârșitul anului 2023, președintele ucrainean a afirmat că cel puțin "cinci sau șase" comploturi pentru a-l ucide au fost dejucate de serviciile de informații ucrainene.

UPDATE 8 martie, ora 13.05: Kiev, doi morți după atacurile rusești asupra Hersonului

Două persoane au fost ucise și alte două au fost rănite ca urmare a bombardamentelor rusești din ultimele 24 de ore, în Herson.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare regionale din Herson, după cum relatează Ukrinform.

În localitățile din regiunea Herson au fost lovite două clădiri administrative, o grădiniță, un garaj și câteva mașini.

Două persoane au murit în urma agresiunii rusești, iar alte două au fost rănite, inclusiv un copil, a precizat Prokudin.

UPDATE 8 martie, ora 12.10: Germania este plină de spioni ruși - susţine cel mai înalt oficial de securitate din Ucraina

Continuarea AICI

UPDATE 8 martie, ora 10.10: Ministrul de externe al Poloniei vede posibilă o intervenție a trupelor NATO în Ucraina: 'Trebuie ca Putin să se teamă'

Continuarea AICI

UPDATE 8 martie, ora 09.10: Ucraina declanșează prăpădul pentru economia Europei: Acordul privind livrarea de gaze rusești nu va fi prelungit în 2024!

Continuarea AICI

La o conferinţă de presă după o întâlnire la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Erdogan a afirmat că a discutat în detaliu cu acesta despre evoluţia războiului din Ucraina.

Şeful statului a mai afirmat că Turcia va contribui semnificativ la reconstrucţia Ucrainei, după încetarea conflictului.

Zelenski a declarat cu aceeaşi ocazie că Rusia nu va fi invitată la eventuala reuniune la vârf, dar un reprezentant al Moscovei ar putea participa la următoarea întâlnire, după ce se va stabili o foaie de parcurs către pace, convenită cu aliaţii Ucrainei la reuniunea programată în Elveţia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.