Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații activiști pierd din nou: ÎCCJ trimite la plimbare 'Forumul Judecătorilor', în războiul împotriva Inspecției Judiciare

netejoru

Lovitură pentru asociațiile de magistrați care au început in ultimul timp să conteste cam tot ce nu le convine. Înalta Curte de Casație și Justiție respinge definitiv una dintre acțiunile năstrușnice ale tinerilor magistrați #rezist, respectiv solicitarea de anulare a concursului în urma căruia a fost numit numit șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru.

  • Soluția pe scurt: Admite excepţia lipsei interesului. Respinge contestaţia formulată de contestatoarele Asociaţia „Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” împotriva Hotărârii nr. 82 din 15 mai 2019 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Netejoru Lucian. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 octombrie 2021.

Cele două asociații - „Forumul Judecătorilor din România și „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” - doreau nici mai mult, nici mai puțin decât anulaea Hotărârii Plenului CSM prin care au fost validate rezultatele concursului pentru funcția de inspector-șef al Inspecției Judiciare.

Miza unei asemenea anulări ar fi fost anularea mai departe a tuturor actelor întocmite de inspectorul-șef Lucian Netejoru în cel de-al doilea mandat în fruntea Inspecției Judiciare, începând cu luna mai 2019. Liderii „Forumului Judecătorilor” ar fi avut un interes special într-o anulare, având în vedere că în prezent urmează să fie judecați disciplinar ca urmare a derapajelor online relatate de STIRIPESURSE.RO în serialul „Justice Leaks”.

Demersuri împotriva șefului Inspecției Judiciare au mai avut recent magistrații activiști și în legătură cu Hotărârea CJUE din 18 mai 2021, în care se face referire la perioada în care Lucian Netejoru a condus interimar instituția, între cele două mandate obținute prin concurs. Curtea de Apel Cluj și Curtea de Apel Brașov au respins interpretările unor magistrați precum Cristi Danileț sau Bogdan Codreanu și au respins teza nulității actelor semnate de șeful IJ în perioada de interimat. Tot ÎCCJ se va pronunța asupra recursurilor în aceste dosare.

Magistrații care condus aceste asociații apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO în serialul „Justice Leaks” purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Erau atacaţi, printre alţii, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, iar fostul ministru Stelian Ion era lăudat.

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

JUSTICE LEAKS, episodul 4

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.