Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au emis COD ROȘU pentru 14 județe

facebook.com
meteo alert

Meteorologii au emis o avertizare cod roșu de vânt puternic la munte, în Carpații Meridionali și de Curbură, în vigoare de luni ora 2.00 până la ora 18.00. Se anunță rafale între 140 - 180 km/h. Alerta cod roșu vizează zona montană din 14 județe.

ANM a actualizat, duminică, avertizările emise anterior și anunță duminică până la ora 18.00 cod galben de vânt puternic la munte, cu rafale de 80 - 90 km/h, dar și ninsoare viscolită în nordul Carpaților Orientali, informează mediafax.ro.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Apoi intră în vigoare un alt cod galben, până luni la ora 18.00, care anunță vânt în cea mai mare parte a țării cu viteze de 55 - 70 km/h.

Duminică la 18:00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu, care anunță până luni la ora 18.00 vânt puternic în zona montană, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, scăzând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 de metri.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

În intervalul duminică ora 22.00 - luni ora 18.00 în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei va fi un alt cod portocaliu de vânt puternic. Vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80...95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90...100 km/h.

Luni de la ora 2.00 până la ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod roșu de vânt puternic cu rafale de peste 140 - 180 km/h la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

„În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140...180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero”, anunță ANM.

Alerta cod roșu vizează zona montană a județelor Caraș Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Citește și: Simona Halep face spectacol! Victorie formidabilă la Dubai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.