Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nick Cave își pregătește înmormântarea: A anunțat ce piese vrea să fie difuzate la ceremonia sa

MNE.com
nick cave

Compozitorul şi cântăreţul australian Nick Cave a dezvăluit ce piese îşi doreşte să fie difuzate la înmormântarea sa, cântate de „vocea celui mai mare cântăreţ rock ‘n’ roll”.

Cave a răspuns pe site-ul The Red Hand Files scrisorii unui fan din Scoţia, care şi-a pierdut recent tatăl şi i-a organizat o ceremonie funerară cu tema Elvis Presley, scrie News.ro.

Citește și: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, agent al serviciilor secrete germane? Legături ciudate

„Nu ştiu dacă cineva te-a întrebat până acum în The Red Hand Files, dar ce cântece ţi-ar plăcea să fie difuzate la înmormântarea ta?”, a scris bărbatul.

Cave a răspuns: „Am fost foarte emoţionat de scrisoarea ta. Sunt sigur că tatăl tău ar fi fost foarte fericit cu funeraliile sale cu temă Elvis. Gândindu-mă la asta, şi eu aş fi foarte fericit cu asta - să fiu dus în următoarea lume de vocea celui mai mare cântăreţ rock ‘n’ roll dintre toţi”.

Citește și: Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Octav Bjoza: Florin Cîțu a greșit profund. Eu sunt nepot de deținut politic

„«Kentucky Rain», asta aş vrea, «Kentucky Rain» şi «How Great Thou Art» - Elvis cântând gospel, cu Raiul şi toţi îngerii ascultând. A fost un lucru frumos făcut pentru tatăl tău. Pare că ai făcut o treabă minunată”, a adăugat el.

Nick Cave, în vârstă de 63 de ani, a lansat luna trecută albumul „Carnage”, înregistrat în pandemie, colaborare cu Warren Ellis, colegul său din The Bad Seeds.

Citește și: Gheorghe Piperea a răbufnit la adresa lui Vlad Voiculescu: Ce joc face, totuși, acest Vlăduț?

Născut pe 22 septembrie 1957, în Australia, Nick Cave este solist, compozitor şi textier. A înfiinţat, în 1983, Nick Cave & The Bad Seeds, care abordează o varietate largă de stiluri muzicale, de la post-punk, blues, pop şi jazz la garage-rock. Muzicianul, care este şi scriitor, poet, scenarist şi, ocazional, actor, abordează în cântecele lui teme precum moartea, religia, iubirea şi violenţa.

A debutat discografic în 1979, în grupul The Boys Next Door, cu „Door, Door”. Împreună cu The Bad Seeds, a lansat până în prezent 17 albume de studio, care se adaugă celor patru împreună cu The Birthday Party, grup în care a activat începând din 1973 timp de un deceniu.

Citește și: Răsturnare de situație! Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan nu a greșit, dar i-a cerut să nu mai apară în presă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.