Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O anomalie revoltătoare: Părinții vaccinați împotriva Covid-19 nu-și pot lua concediu pentru copilul aflat în carantină

travelers.com
telemunca

Parlamentul va dezbate o propunere legislativă care repară o discriminare împotriva părinților care s-au vaccinat împotriva Covid-19.

În acest moment, legislația a provocat o anomalie. În cazul in care parintii/apartinatorii sunt vaccinați anti-Covid, ei nu pot beneficia de niciun fel de concediu pentru ingrijirea minorilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, carantinati si izolati, intrucat prevederile legale actuale nu reglementeaza aceasta situatie.

Astfel, paradoxal, cei afectati sunt tocmai parintii care s-au imunizat prin vaccinare. Acestia se afla in imposibilitatea de a putea beneficia de vreun concediu pentru a-si ingriji copiii minori cu varsta intre 7 si 18 ani, infectati cu virusul SAR-CoV 2, prin comparatie cu parintii nevaccinati.

43 de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR au depus un proiect de lege care prevede că și părinții vaccinați vor avea concediu dacă unul din copiii lor se află în carantină/izolare.

Legea propusă prevede că: „In cazul copilului aflat in carantina sau izolare din cauza mei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, asiguratii pentru care nu se dispune masura carantinarii sau izolarii in conditiile Legii nr. 136/2020, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror activitate nu poate fi prestata de la domiciliu au dreptul la concediu si indemnizafle pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 18 ani.”

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei va fi de „100% din baza de calcul”, mai prevede proiectul legislativ.

Proiectul de lege poate fi consultat aici. Expunerea de motive - aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.