Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a schimbat RADICAL piața muncii: ce s-a întâmplat cu jumătate din locurile de muncă disponibile

https://www.conferencecall.co.uk/
Telemunca

Aproape 30.000 de joburi noi au fost adăugate în luna aprilie pe platforma BestJobs, cele mai multe din domenii precum IT, vânzări și financiar. Numărul de joburi remote s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al companiei, aproape 30.000 de joburi noi au fost postate de angajatori în luna aprilie, în creștere cu 17% față de luna martie și cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Mediafax.

 

Numărul de joburi remote (work from home) continuă să crească de la o lună la alta, iar în luna aprilie a fost înregistrată o creștere de peste 50% față de aceeași lună a anului trecut, semn că România are șanse să mai recupereze anul acesta din decalajul în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote la nivelul statelor din Uniunea Europeană, susțin specialiștii BestJobs.

Din totalul locurilor de muncă activate în luna aprilie, 41% au fost din categoria white collar, 36% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 23% au fost joburi pentru poziții de management și coordonare echipe. Cele mai multe joburi noi au fost în domenii precum IT, vânzări, financiar, inginerie și construcții.

În ceea ce privește candidații, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna aprilie au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (35%), urmați de cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (21%) și de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (16%).

Potrivit comunicatului, în ceea ce privește județele care au atras cei mai mulți candidați în luna aprilie, topul continuă să fie condus de București-Ilfov (cu peste 230.000 de aplicări), Timiș (cu aproape 60.000 de aplicări), Brașov (cu peste 40.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu peste 38.000 de aplicări) și Iași și Prahova (cu puțin peste 33.000 de aplicări fiecare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.