Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul își cumpără sistem antitero: recent, cei de la AUR au încercat să intre cu gloanțe în Camera Deputaților

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Camera Deputaților cumpără sisteme control antitero, în valoare de peste 3 milioane de lei. Motivul este că sistemele actuale sunt vechi de peste 15 ani, se strică des și pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca, informează Mediafax.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, a fost un incident chiar la Camera Deputaților, după ce un consilier de la AUR a încercat să intre cu 4 gloanțe în Parlament.

„Aparatele cu raze X, porțile detectoare și detectoarele portabile de metale sunt destinate controlului tehnic antiterorist. Cu acestea se vor controla bagaje de mână, colete, truse și genți de scule, echipamente tehnice, dispozitive și echipamente de transmisie tv, diverse obiecte. (...) Utilizarea unor sisteme de control antitero noi cu caracteristici tehnice superioare va permite controlul de securitate rapid și fără întrerupere și ar oferi un înalt grad de securitate”, potrivit caietului de sarcini depus de Camera Deputaților.

Valoarea totală estimată este de 3.276.638,65 lei

Motivul invocat este că actualele sisteme de control antitero sunt vechi și stricate.

„În prezent la Camera Deputaților sunt încă în exploatare sisteme de control antitero cu o vechime ce depășește 15 ani - EOL (End Of Life), ce asigură securitatea, amplasate în teren, operate de SPP. Echipamentele au un grad avansat de uzură și suferă intervenții tehnice la un interval de timp foarte scurt. În prezent acestea pot procesa un număr mic de persoane fără a se bloca. De asemenea, în unele cazuri s-a constatat imposibilitatea procurării pieselor de schimb necesare reviziilor radiologice conform cerințelor legale”, se mai arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.