Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul mall-urilor Iulius SFIDEAZĂ PANDEMIA: anunță investiție surpriză, la Iași

facebook.com
genti cu bani

Mall-urile din România au stat închise aproape trei luni de zile, din cauza stării de urgență.  Cu toate acestea, unii investitori anunță investiții noi.

Grupul Iulius, controlat de antreprenorul Iulian Dascălu, demarează lucrările de construcţie a Palas Campus, în Iaşi, o investiţie care depăşeşte 120 de milioane de euro, conform Mediafax.

Citește și: Povestea cu SUPRA AGLOMERAREA secțiilor de ATI cu bolnavi de coronavirus, aruncată în aer de prefectul de Galați

 

Clădirea fi una dintre cele mai mari de birouri din România ca suprafaţă, ajungând la peste 60.000 de mp închiriabili.

Investiţia va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcţiei şi peste 5.000, după inaugurare. Totodată, în timpul lucrărilor, contribuţiile directe la bugetul statului vor fi de peste 1,3 milioane de euro prin taxe, autorizaţii, avize etc., iar valoarea impozitelor pe proprietate anuale în operare este estimată la peste 700.000 de euro.

Palas Campus se construieşte într-o zonă centrală a Iaşului, din imediata proximitate a ansamblului Palas (Sf. Andrei), nevalorificată. Cu o suprafaţă construită de peste 86.000 mp, imobilul va avea şase corpuri, conectate atât la parter, cât şi la primele trei etaje. Corpurile sunt proiectate cu înălţimi diferite, care pot ajunge până la maximum şase etaje. Totodată, două niveluri subterane vor fi alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.

Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spaţii de tip coworking în aer liber în premieră pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, dar şi o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali. Proiectul este construit cu respectarea principiilor celor mai ridicate standarde de sustenabilitate aplicabile clădirilor verzi şi va beneficia de implementarea celor mai înalte tehnologii, pentru un confort sporit şi eficienţa costurilor de operare. Totodată, va dispune de şase vestiare dotate cu duşuri, pentru cei care se deplasează cu mijloace alternative de transport. Conectivitatea campusului în interior va fi asigurată de 22 de lifturi şi noduri de legătură pietonală, gândite ca zone de relaxare.

Palas Campus implică şi investiţii în infrastructura rutieră din zonă.

Ca toate proiectele IULIUS, Palas Campus va include şi o componentă de peste 4.500 mp și peste 1,4 milioane de euro în noi spaţii verzi, care vor include alei pietonale, arbori şi plante variate, dar şi spaţii de recreere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.