Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelerinaj regal impresionant la catafalcul Regelui Mihai: Care a fost primul fost monarh ajuns la București! Lista completă a familiilor regale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam sicriu coroana regele mihai

Marile Case Regale vor fi prezente sâmbătă la procesiunea de înhumare a Regelui Mihai. După prințul Charles și regina Sofia a Spaniei, Casa Regală a anunțat și alte prezențe de marcă. Vorbim despre reprezentanți ai familiilor regale din Suedia, Belgia, Franța, Austria sau Germania. Primul oaspete regal din străinătate a venit de astăzi la București. Vorbim despre regele Simeon al II-lea al bulgarilor, care s-a recules la căpătâiul regelui nostru.

Regele Simeon al II-lea al bulgarilor i-a adus un ultim omagiu regelui Mihai I, la Palatul Regal. Acesta a stat minute bune lângă catafalcul Majestăţii Sale, pentru a se reculege. Simeon a fost însoţit de Margareta, Custodele Coroanei, şi de Principele Consort.

Citește și: Prezență SURPRIZĂ la funeraliile Regelui Mihai: Ce personaj controversat și-a luat adio de la fostul suveran - FOTO

Între timp, lista participanților de seamă la ceremoniile funerare de sâmbătă a devenit și mai lungă. Printre ei, principele Leka al Albaniei, care va veni împreună cu soţia sa, Principesa Moștenitoare Elia, Alteţa Sa regală principesa Chantal a Franței, precum şi Principele Jean al Franței, Duce de Vendome.

În plus, se vor afla în țara noastră şi mai mulţi reprezentanţi ai familiilor nobiliare din Austria şi Germania. Îi amintim pe Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Georg al Austriei, precum şi pe Baronul Hanns von Holzhausen, însoţit de Baroana Alexandra von Holzhausen, doamna Ferch.

Din partea Greciei, s-a anunţat prezenţa Alteței Sa Regale Principele Nikolaos şi a Principesei Irina, anunță Realitatea.net.

Citește și: Nicolae, fostul principe, TULBURĂ apele la Casa Regală: 'Nu mă las! Nu vreau să zic când, dar voi veni înapoi'

Anterior, își confirmase participarea la funeralii şi prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice. Regina Elisabeta, în vârstă de 91 de ani, i-a delegat acestuia toate atribuţiile internaţionale, deoarece vârsta nu îi mai permite să călătorească pe distanţe lungi cu avionul. Prezenţa unui reprezentant al Casei regale britanice se impunea în condițiile în care Mihai I era văr cu regina Elisabeta a II-a.

Nu în ultimul rând, și regina Sofia a Spaniei, care spunea despre Mihai că este vărul ei preferat, va veni să-și ia rămas bun de la ultimul suveran al României împreună cu soțul său, regele Juan Carlos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.