Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Oprea fac din nou echipă

Având la activ mai multe bătălii în care s-au aflat „umăr la umăr”, Victor Ponta și Gabriel Oprea fac din nou echipă.  De această dată, inamicul comun se numește CNATDCU și ale sale verdicte de plagiat.

Doar câteva zile i-a despărțit pe cei doi camarazi în aflarea verdictelor trase la indigo. Deciziile și acțiunile ulterioare ale celor doi seamănă la fel de mult. Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU, Gabriel Oprea anunță că va face același lucru. În cazul primului, contestația a fost respinsă, ministrul Educației retrăgându-i titlul de doctor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și în cazul fostului președinte UNPR.

O întrebare merită pusă în continuare și anume de ce continuă cei doi să dezmintă un fapt evident?

Pentru cei doi foști lideri de partid, nu contează opinia majorității cu privire la decizia de plagiat. În schimb, ceea ce contează cu adevărat este opinia susținătorilor lor, iar aceasta se construiește, desigur, emoțional. Dacă am căzut de acord că atât pentru Ponta cât și pentru Oprea contează părerea propriilor susținători, avem deja și răspunsul la întrebare.

Pentru mulți, este evident că Ponta și Oprea au plagiat, chiar și în lipsa ultimelor decizii CNATDCU. Încăpățânarea celor doi de a se poziționa împotriva evidențelor este dedicată propriilor susținători, conform crezului că nu contează dacă ai dreptate sau nu, contează cu câtă tărie îți susții punctul de vedere. Astfel, electoratul acestora va vedea în lupta de a li se retrage titlurile de doctor, o încercare a sistemului de a-i răpune, o închidere de conturi, o plătire de polițe mai vechi, orice, în afară de lucrul evident.

Ironic, dar Victor Ponta a reușit tocmai prin Facebook să-și conserve o parte a electoratului său, analizând și comentând de pe margine cele mai importante subiecte de pe scena politică. Fără riscul de a pierde capital politic la fel de brusc ca pe vremea când era prim-ministru, Ponta rămâne fidel planului său, păstrând o frecvență a postărilor și chiar a atacurilor politice. Spun toate acestea pentru a vedea rezultatul hotărârii sale de a merge până în pânzele albe cu decizia de a-și apăra doctoratul, astfel că în continuare veți putea citi câteva comentarii ale utilizatorilor, la postarea fostului premier în care anunța că va contesta decizia CNATDCU:

E o hotarare inteleapta. In lupta cu gunoaiele care s-au cocotat in fruntea tarii acum, a ceda inseamna a le da putere. Ei de fapt cu asta se hranesc, cu umilirea, dispretul si atacuri calomnioase asupra tuturor celor care nu le accepta comportamentul aberant,” a comentat un utilizator.

„Trebuie sa va aparati. In toate procesele pe care le aveti. In tara noastra si asa se arunca foarte usor cu noroi si se pateaza imaginea unui om numai cu barfe, macar sa nu stati pasiv si sa acceptati toate manariile, contraargumentati,” susține un alt comentator.

Parcurgând aceste comentarii putem înțelege și mai bine raționamentul care îi împinge pe Victor Ponta și Gabriel Oprea să rămână fermi pe poziții în problema doctoratelor și putem vedea, de asemenea, cum acest raționament produce efectele prevăzute în rândul electoratelor celor doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.