Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul care ia pandemia în râs

Facebook
Ioan Usca

Ioan Usca s-a născut la Timișoara, pe 27 ianuarie 1961. Timp de 9 ani, între 1991 și 2000, a fost profesor de Religie. Preot din anul 2000, slujește în prezent la biserica ucraineană din Timișoara. Este autorul unui număr impresionant de 20 de volume de comentarii (”tâlcuiri”) la Sfânta Scriptură, publicate între anii 2000 și 2018 la Editura Christiana din București. În anul 2004, autorului de proză Ioan Usca i se publică volumul ”Crima letală”, la Editura Marineasa din Timișoara. În 2018 a început colaborarea cu Alexandria Publishing House din Suceava, unde i-au apărut volumule ”Colecționara de coșmaruri” și ”Basme Postmoderne”, iar ]n aceste zile i-a ieşit de la tipar ”Pandemion. Tenebre”, o nouă carte cu proze.

Ion Usca este foarte cunoscut pe reţelele sociale.

În prefaţa noii apariţii editoriale, scriitorul Alexandru Petria a scris: ”Mi-am făcut un obicei să-l citesc zilnic pe șugubățul preot timișorean, dimineața, la cafea, pe Facebook. E o garanție că o să fiu cu psihicul în formă, iar buna dispoziție n-o să mă părăsească ore bune.

Usca merge perfect ca tratament contra tristeții.

Și nu cred că e prea mult dacă o să zic că stările când simți că te ia naiba trec cu leacul rândurilor scriitorului, alifii eficiente sau pansamente oportune pentru suflet.

Volumul de față e pe linia celorlalte semnate de Usca, deși se face vorbire despre pandemie sau lectorul e purtat pe cărările unei narațiuni SF. Excelent, adică. Chiar și în timpurile acestea, în care omenirea și-a pierdut reperele, isterizată, Usca își rotunjește destinul auctorial cu meticulozitate, detașare și bonomie. Știe că literatura rămâne, indiferent de hăbăucelile vremurilor.”

”Pandemion. Tenebre”e genul de carte de care literatura română duce lipsă, accesul la umor prin scris fiind extrem de greu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.