Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi cere recunoaşterea 'statului Palestina' şi integrarea acestuia în ONU / Video

el-sisi

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi cere recunoaşterea 'statului Palestina' şi integrarea acestuia în ONU / Video

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi apreciază vineri că procesul de pace israeliano-palestinian este ”o idee cu sufletul la gură” şi cere comunităţii internaţionale să recunoască ca atare ”statul Palestina”, relatează AFP, potrivit news.ro.

O relansare a procesului de pace între israelieni şi palestinieni ”poate că este ceea ce este necesar” în viitorul apropiat, a declarat şeful statului egiptean, la primirea la Cairo a premierilor spaniol Pedro Sanchez şi belgian Alexander de Croo.

”Rezultatele acestui drum şovăitor de 30 de ani ne spun că trebuie” să se adopte altă abordare, a subliniat el într-o conferinţă de presă comună cu cei doi premieri.

Fâşia Gaza a fost însângerată în ultimele decenii de conflicte succesive, a subliniat el-Sisi.

Această nouă abordare presupune o ”recunoaştere a statului Palestina de către comunitatea internaţională şi o integrarea a sa în ONU”, a declarat Abdel Fattah el-Sisi.

”Acesta ar fi un câştig important”, a aprecviat el, la câteva ore după intrarea în vigoare a unui armistiţiu între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Războiul din Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.