Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul Bitcoin a EXPLODAT: a ajuns la aproape 20.000 de dolari

Bitcoin Romania
bitcoin

Bitcoin a crescut în preț, până la un alt record, pe fondul unei creșteri semnificative a poftei de risc pe piețele mondiale. Potrivit CoinDesk, rata criptomonedelor de luni a crescut cu 8,4% la 19.786,24 dolari, depășind recordul anterior de 19.783,21 dolari, înregistrat pe 18 decembrie 2017.

Anul acesta, rata bitcoin s-a triplat aproape, iar de la începutul lunii septembrie a crescut cu 97%.

Bitcoin crește în preț pe fondul optimismului general pe piețele globale, scrie Dow Jones. Pofta de risc este susținută de injecții masive din Sistemul Rezervei Federale (FRS) și alte bănci centrale, precum și de așteptările crescânde că pandemia de coronavirus va fi controlată datorită apariției vaccinurilor.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!'

În aceste condiții, investitorii sunt gata să investească în cele mai riscante active, inclusiv în Bitcoin, având în vedere că profitabilitatea celor mai fiabile active, precum obligațiunile de stat, sunt aproape de zero.

Citește și: Rusia, ENERVATĂ de anunțul Maiei Sandu privind retragerea trupelor din Transnistria: 'Poate duce la o destabilizare gravă'

Cifra de afaceri a tranzacțiilor Bitcoin a crescut semnificativ în ultimele luni - la 50 miliarde dolari pe zi de la 18 miliarde dolari pe zi în septembrie, potrivit datelor Coingecko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.