Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Chișinăului, întrevederi cu primarii din București. Gabriela Firea a absentat

www.unimedia.md
ion ceban

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a venit în vizită la Primăria București, după câștigarea madantului, însă primarul general, care i-a transmis o scrisoare de felicitare, nu a putut participa la întâlnire. Ceban a vorbit cu primarii din sectoarele 1 și 6 și cu viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a întâlnit, joi, cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu și cu primarii din sectoarele 1 și 6, Daniel Tudorache, respectiv Gabriel Mutu.

„Am participat la semnarea acordului de coooperare între Primăria sectorul 6 al municipiului București, cu pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău. Datorită acordului, între cele două sectoare din București și Chișinău, va fi reabilitat parcul din sectorul Buiucani cu suportul acordat de Primăria sectorului 6. Astfel, va fi construit un havuz, sistem de irigare, iluminat, instalat mobilier urban, amenajat teatru de vară și create spații de joacă pentru copii și terenuri de sport, dar și alte lucrări. Totodată, acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni și în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experiență și derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului, schimburi interinstituționale în diverse domenii de competență”, a scris primarul Chișinăului, Ion Ceban, pe Facebook.

Ulterior, Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, căruia i-a mulțumit pentru proiectele implementate de România în Republica Moldova, „începând cu reparația grădinițelor, dar și altele în diverse domenii”.

Citește și: Dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în Caraș Severin! Ce prevede lege privind obținerea unui certificat

„Suntem pe final de an, a fost nevoie de discutat la București mai multe subiecte de infrastructură, cum are fi: maternitatea nr. 2 din capitală, Biblioteca municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu, multe alte proiecte, autobuze și echipamente medicale care urmează să vină ca donație din partea Bucureștiului în scurt timp”, a scris Ceban după întâlnirea cu Bădulescu.

Acesta a scris, ulterior, că a venit la București după ce a primit o scrisoare de felicitare după ce a câștiga alegerile pentru Primăria Chișinău, fără, însă, să fie stabilită o întrevedere cu primarul Bucureștiului.

„Public scrisoarea și vreau să declar următoarele: (...) nu a fost preconizată o întrevedere cu primarul general de București, Gabriela Firea. Ne propunem să revenim la București în perioada imediat următoare, unde ne preconizăm să organizăm și o Serată a Chișinăului la București. În următoarele săptămâni, grupuri de specialiști vor merge pentru a face schimb de experiențe în diverse domenii. În cel mai scurt timp vom stabili o agendă comună de priorități și o foaie de o parcurs pentru anul 2020. Prea mult Chișinăul a fost dezbinat pe criterii politice și reiterez poziția mea fermă, voi fi primarul tuturor locuitorilor”, mai scrie Ceban.

Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, câştigând în faţa contracandidatului său, Andrei Năstase în turul II de scrutin pentru alegerile locale din Republica Moldova, organizate la începutul lunii noiembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.