Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME în teste pentru un vaccin chinezesc anti-Covid-19 - Este INUTIL pentru o anumită categorie de persoane

Facebook
seringa vaccin

Un vaccin pentru imunizarea împotriva infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2 dezvoltat de compania CanSino Biologics se lovește de un obstacol neașteptat: nu funcționează bine la persoanele care au imunitate la un virus folosit drept vector în vaccinare, potrivit 360medical.ro.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

Studiile clinice de faza I-a și a II-a au indicat că noul vaccin este sigur și eficient, însă nu pentru o anumită categorie de persoane. Vaccinul, numit Ad5-nCoV și dezvoltat printr-un parteneriat între CanSino și Institutul de Biotehnologie din Beijing al Academiei Militare de Științe Medicale din China, folosește ca vector adenovirusul de tip 5 (Ad5) pentru a introduce material genetic al virusului SARS-CoV-2 în organismul uman și a crea o reacție imunitară și anticorpi.

Însă există o proporție ridicată de persoane, atât în lumea occidentală, cât și în statele în curs de dezvoltare, care au deja anticorpi la Ad5 – iar studiile clinice au indicat că vaccinul nu funcționează bine la aceste persoane.

Citește și: Secretul 'BUNĂSTĂRII' agenților pe sub nasul cărora a trecut cocaina pierdută în Marea Neagră - Unul făcea până la 80.000 de lei din jocuri de noroc

CanSino Biologics se pregătește de lansarea unui studiu clinic de faza a III-a, decisiv pentru obținerea aprobării de punere pe piață, însă se lovește de rivalitatea sino-americană.

Experții consideră că grupul chinezesc are nevoie de un studiu clinic amplu realizat la nivel internațional pentru a putea spera ca noul vaccin să fie acceptat și de alte state.

Citește și: Ancheta colosală a drogurilor pierdute în mare a COSTAT statul român 3,5 milioane de lei - Bunurile găsite de anchetatori pentru valorificare

“Soluția ideală ar fi să facă un studiu clinic de faza a III-a mare și multinațional, cu cât mai mulți oameni, pentru ca orice impact al unei expuneri anterioare să fie suficient de diluat”, a afirmat Paul Griffin, profesor la Universitatea Queensland din Australia, citat de Reuters.

Studii anterioare au arătat, de altfel, că locuitorii sin SUA au o imunitate preexistentă la Ad5 mai mică decât cei din alte regiuni ale lumii. Însă tensiunile dintre Washington și Beijing reduc șansele ca grupul chinez să poată desfășura studii clinice în SUA sau în alte state occidentale, care finanțează propriile proiecte de dezvoltare de vaccinuri.

Citește și: DIICOT este pe urma 'SPONSORILOR' fostului ofițer SRI fugar, Daniel Dragomir - Aceștia pot face parte din sfera POLITICĂ, de afaceri sau alte medii 'la putere'

Și alte companii sau instituții, precum Johnson & Johnson și Universitatea Oxford (în parteneriat cu AstraZeneca) dezvoltă în prezent vaccinuri anti-Covid-19 bazate pe un vector de tip adenovirus, însă folosesc alte adenovirusuri – Ad26 și Chimp.

Vaccinul dezvoltat de CanSino a fost primul care a intrat în studii clinice de fază timpurie, încă din luna martie, însă între timp a rămas în urma altor candidați, care au intrat deja în studii clinice de faza a III-a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.