Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Proteste de amploare în Republica rusă Daghestan: La Mahacikala s-au tras focuri de armă, manifestanții s-au bătut cu polițiștii

YouTube
protest-rusia

O nouă acțiune de mare amploare împotriva mobilizării a debutat luni seara la Mahacikala, capitala Republicii Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord. Proteste au loc și în oraşul Hasaviurt, titrează 'Kavkaz.Realii'.

Potrivit publicaţiei 'Kavkaz.Realii', citată de rador.ro, câteva sute de persoane au ieșit în stradă în capitala daghestaneză Mahacikala. La scurt timp de la debutul protestului, între protestatari și poliție au izbucnit incidente de amploare. Potrivit 'Kavkaz.Realii', aproximativ 20 de participanți au fost reținuți. Aproximativ o sută de persoane iau parte la un miting la Hasaviurt. Poliția a început să opereze arestări, protestatarii opun rezistenţă, reiese din înregistrările video postate pe Telegram de postul de televiziune al opoziției 1Adat. Cetătenii nemulțumiți de mobilizare s-au adunat și la Nalcik, capitala Republicii Kabardino-Balkaria, unde au sosit şi reprezentanţi ai oficialităților şi autorităţilor locale, care au refuzat să răspundă la întrebarea câți bărbați din republică se preconizează să fie convocaţi, notează 'Kavkaz.Realii'.

La Mahacikala a avut loc duminică, pe 25 septembrie, o acțiune împotriva mobilizării. Potrivit 'Kavkaz.Realii', aproximativ 120 de persoane au fost reținute ieri. Se pare că cei reținuți au fost bătuți și torturați cu electroșocuri la secția de poliție. Opt persoane au fost acuzate de agresarea polițiștilor. Pe 25 septembrie a avut loc o acțiune împotriva mobilizării în localitatea Endirei, din districtul Hasavurt.

Localnicii au blocat Autostrada Federală Hasaviurt-Mahacikala, după ce aproximativ o sută de bărbați au fost convocaţi din sat pentru mobilizare. Localitatea respectivă are mai puțin de 8000 de locuitori. Poliția a încercat să disperseze protestatarii şi a tras focuri de arme în aer. În aceeași zi, la Nalcik, aproximativ 20 de femei s-au adunat în piața din fața guvernului, criticând războiul și mobilizarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.