Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Joe Biden pentru Kim Jong Un: SUA sunt pregătite să înceapă negocieri cu Coreea de Nord

france24.com
Joe Biden Kim Jong Un

Declaraţiile făcute săptămâna aceasta de liderul nord-coreean Kim Jong Un cu privire la faptul că Phenianul este pregătit atât pentru confruntare, cât şi pentru dialog cu preşedintele american Joe Biden constituie "un semnal interesant", a apreciat duminică consilierul Casei Albe pentru probleme de securitate naţională, Jake Sullivan, într-un interviu pentru postul ABC, informează Reuters.

"Privim declaraţiile lui de săptămâna aceasta ca pe un semnal interesant şi aşteptăm să vedem dacă ele vor fi urmate de vreo formă de comunicare directă cu noi cu privire la o potenţială cale pentru a putea avansa", a spus Sullivan. "Preşedintele Joe Biden a comunicat că SUA sunt pregătite să înceapă în principiu negocieri cu Coreea de Nord pentru a depăşi provocarea pe care o constituie programul nuclear nord-coreean ca ultim obiectiv pentru a realiza denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea", a subliniat consilierul Casei Albe.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat vineri, într-un discurs despre strategia sa faţă de Washington, pronunţat la o şedinţă plenară a Comitetului central al partidului, că ţara sa ar trebui să se pregătească atât pentru "dialog cât şi pentru confruntare" cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden. Liderul nord-coreean a cerut o reacţie rapidă în faţa unei situaţii care evoluează rapid şi o concentrare a eforturilor asupra capacităţii de a ţine sub un control stabil situaţia din peninsula coreeană.

Preşedintele Joe Biden, a cărui "politică ostilă" este denunţată de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia.

În mai, preşedintele american a criticat abordarea predecesorului său Donald Trump, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean în Singapore şi apoi la Hanoi, fără a obţine rezultate tangibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.