Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețeta secretă a Laurei Codruța Kovesi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a acordat un interviu Andreei Esca la Europa FM și întrebată care sunt dulciurile favorite ale copilăriei a răspuns: ”papanași fierți”. Kovesi a spus că nu poate să spună rețeta pentru că este secretă.

Citește și: Separarea apelor în PNL: Își pregătește Orban EXIT-ul? (surse)

În zona Ardealului, papanașii fierți sunt la mare căutare și sunt gătiți de foarte mult timp. Rețeta este moștenită din bătrâni și este diferită de cea a papanașilor fripți în ulei și care apoi se servesc cu smântână și dulceață.

Rețeta ”secretă” a Laurei Codruța Kovesi este destul de ușor de preparat. Iată care sunt pașii pentru niște papanași perfecți:

1. În funcție de cât de mulți papanași doriți să gătiți cumpărați brânză dulce grasă, cât mai omogenă ( cantitate standard: 1 kilogram).

2. Brânza dulce se pune într-un bol adânc, peste care se adaugă un ou întreg. Dacă aveți mai mult de un kilogram puteți pune și două ouă. De asemenea, se pune o linguriță de sare.

3. Peste brânză și ou începeți să turnați puțin câte puțin griș de grâu (250 de grame). Frântați brânza cu grișul și cu oul până când vă rezultă o pastă omogenă, care nu se mai lipește pe mâini. Atenție cu grișul, pentru că în cazul în care puneți prea mult papanașii vor ieși prea tari.

4. Al doilea pas al rețetei este prepararea pesmetului. Se ia un pachet mare de biscuiți și se sfărâmă mărunt, mărunt. Se încinge o tigaie, se pune foarte puțin ulei, iar apoi se pun biscuiții în tigaie. Se amestecă la foc mic biscuiții, iar când aceștia au prins o culoare aurie se adaugă zahăr din abundență, se omogenizează cu biscuitele, iar apoi se stinge focul.

5. Într-o oală mare puneți apă peste jumătatea vasului și lăsați să ajungă la temperatura de fierbere. În acel moment se ia compoziția de brânză și se realizează bile de mărimea unui ou. Acestea se pun în oala cu apă și se lasă la fiert până în momentul în care papanașii se ridică singuri la suprafața apei.

6. Când s-au ridicat la suprafață, papanașii se scot cu o strecurătoare mică și se pun în tigaia cu pesmet. Se învârt prin tigaie până când vor fi acoperiți de biscuite, iar apoi se scot într-un alt vas.

P.S. Papanașii fierți sunt mai buni reci decât calzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.