Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reclasificarea pieţei de capital ar putea atrage noi investiţii la Bursă din partea fondurilor de investiţii, consideră reprezentanții ARB

BVB

Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente, consideră reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

"Asociaţia Română a Băncilor salută implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară (Secondary Emerging), începând cu data de 21 septembrie 2020, alături de includerea acţiunilor emise de către Banca Transilvania şi Societatea Naţională Nuclearelectrica în componenta indicilor FTSE Global Equities Index Series (GEIS). Asociaţia Română a Băncilor îşi va aduce în continuare contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital româneşti şi are ca obiectiv strategic obţinerea statutului de piaţă emergentă full din partea instituţiilor de profil (FTSE Russell şi MSCI)", se arată într-un comunicat al ARB remis luni AGERPRES.

Citește și: Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

Potrivit sursei citate, decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală.

"Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară are loc la un an de la anunţul oficial al FTSE Russell din septembrie 2019 şi ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente. Decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală. Eforturile depuse în ultimii ani de către autorităţile de reglementare alături de asociaţiile de profil, împreună cu membrii Asociaţiei Române a Băncilor şi Bursa de Valori Bucureşti au dus la o îmbunătăţire semnificativă a imaginii pieţei financiare din România", precizează ARB.

Piaţa de capital România va fi inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.

Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucureşti luni, printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care vor participa toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali. La eveniment va fi prezent şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Citește și: Ion Cristoiu: Bătălia pentru București este pentru cine va câștiga alegerile parlamentare

FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

FTSE Russell, companie parte a London Stock Exchange Group, este un lider în furnizarea de indici global, furnizând soluţii inovatoare pentru investitori din întreaga lume. FTSE Russell calculează mii de indici care măsoară şi evaluează pieţele şi clasele de active din mai mult de 80 de ţări, acoperind 98% din piaţa investibilă/de capital la nivel global.

Asociaţia Română a Băncilor are o tradiţie de aproape trei decenii şi este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 de organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea şi perfecţionarea cadrului economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.