Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restart pe scena politică: s-a întors puternic subiectul pensiilor speciale

sah

Partidele nu au renunțat la tradiționalul ping-pong politic și a început o cursă pe subiectul pensiilor speciale.

PSD a anunțat săptămâna trecută, prin liderul grupului din Camera Deputaților, Alfred Simonis, că dorește „impozitarea drastică” a pensiilor speciale pentru a face economie la buget și cu banii respectivi să fie cumpărate echipamente medicale în actuala coronacriză. Liderul deputaților PSD a precizat că dorința este ca un proiect în acest sens „să treacă cât mai repede prin Parlament”.

USR a depus marți în Parlament un proiect de lege care prevede: impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2.000-3.500 de lei și impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale de peste 3.500 de lei. Și mai bine ar fi, spune USR, ca Guvernul să intervină prin ordonanță de urgență.

Și liberalii au depus miercuri propuneri de modificare a legii astfel: impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2.001-4.000 lei, impozitarea cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 lei şi impozitarea cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 lei.

UDMR, prin liderul grupului senatorial, Cseke Attila, a transmis miercuri că și maghiarii au propriul proiect privind impozitarea pensiilor speciale, depus în Parlament încă de anul trecut și așteaptă celelalte partide să-i susțină legea. UDMR a depus în decembrie 2019 un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depăşesc indemnizaţia netă a preşedintelui ţării.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a acuzat miercuri că proiectul PNL este praf în ochi și a avansat varianta unei legi de „impozitare diferentiata pentru toate veniturile (nu doar pensii speciale)”.

Parlamentul a adoptat, pe 28 ianuarie, un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru unele categorii de bugetari. Însă un deputat a prezentat o statistica din care reiese ca peste 96% din pensiile speciale nu dispar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.