Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INFOGRAFIC - România este campioana țărilor europene în care copiii sunt în pragul sărăciei

eurostat

România se află în fruntea listei țărilor din UE în care mulți copii sunt în pragul sărăciei și al excluziunii sociale, potrivit Eurostat, relatează Mediafax.

Copiii care cresc în sărăcie sau în condiții de excluziune socială întâmpină dificultăți în ceea ce privește rezultatele școlare, sănătatea și realizarea întregului lor potențial mai târziu în viață. De asemenea, ei se confruntă cu un risc mai mare de a deveni șomeri, săraci și excluși social la vârsta adultă.

Anul trecut, 24,4 % dintre copiii cu vârsta sub 18 ani din UE erau expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială, comparativ cu 21,1 % dintre adulți cu vârsta de 18 ani și peste, conform Eurostat.

Dintre statele membre ale UE, cele mai mari procente de copii expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială au fost înregistrate anul trecut în România (41,5%), Spania (33,4%) și Bulgaria (33,0%).

Pe de altă parte, la celălalt capăt al listei se află Slovenia (11,0%), Finlanda (13,2%) și Cehia (13,3%).

În 18 din cele 27 de state membre ale UE, copiii erau mai expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială decât adulții.

Cele mai mari decalaje între cele două grupe de vârstă au fost înregistrate în Luxemburg (10,5 puncte procentuale; pp), România (8,7 pp), Spania și Austria (ambele 6,8 pp).

Dimpotrivă, adulții au prezentat un risc mai mare de sărăcie sau de excluziune socială în comparație cu copiii în 9 state membre (Letonia, Estonia, Danemarca, Croația, Slovenia, Lituania, Țările de Jos, Finlanda și Polonia).

Cele mai mari decalaje între cele două grupe de vârstă dintre aceste 9 țări au fost observate în Letonia (7,4 pp), Estonia (6,0 pp) și Danemarca (4,0 pp).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.