Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii atacă dezlănțuit în Ucraina: noapte de foc în două dintre regiunile anexate de Putin/ Video

donetk

Armata ucraineană afirmă că aşezările din estul regiunii Doneţk şi nord-estul regiunii Harkov au fost ţinta unor atacuri intense ale ruşilor, relatează CNN.

”(Sunt) peste 20 de atacuri de la lansatoare de rachete multiple (ruseşti) asupra poziţiilor trupelor noastre şi aşezărilor de pe linia frontului”, a afirmat Armata, informează News.ro.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a spus că forţele ruseşti menţin linia frontului de-a lungul graniţei dintre regiunile Harkov şi Lugansk şi că au bombardat aproape o duzină de aşezări în cursul zilei de joi.

Oleg Sinegubov, şeful Administraţiei militare regionale din Harkov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că în părţile din nordul Harkovului, oraşele recent recuperate de forţele ucrainene, în apropiere de graniţa cu Rusia, sunt bombardate constant, inclusiv Vovceansk.

”Localităţile apropiate de linia frontului din sectorul Kupiansk sunt constant sub bombardamente”, a spus el, insistând că nu există perspectiva unei contraofensive a ruşilor. ”Avem destule forţe şi mijloace în această şi în alte regiuni pentru a respinde duşmanul”, a adăugat el.

Mai la sud, linia frontului din Doneţk continuă să fie bombardată intens în aproape 20 de zone, potrivit Armatei, în special în jurul Bakhmut şi . Luptele din regiune au devenit un război de uzură, care include atacuri cu mortiere, cu tancuri, artilerie şi explozibili aruncaţi din drone, cu cea mai mare parte a zonei rurale marcate de cratere.

Nicuna dintre părţi nu are vreun câştig teritorial semnificativ în ultimele luni în acea zonă a liniei frontului.

Statul Major a afirmat că în regiunile din sud Zaporojie şi Dnipro, 22 de aşezări au fost atacate, dintre care două de aeronave ruseşti. De asemenea, au fost atacuri ale tancurilor şi artileriei ruseşti în aproape 20 de aşezări din zonele recent eliberate ale regiunii Herson, pe malul vestic al fluviului Nipru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.