Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii lui Putin au numărat după zicala lui Stalin - Serviciul de Securitate al Ucrainei dezvăluie cum s-au fraudat voturile

TASS
referendum ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) transmite că, în cadrul pseudoreferendumurilor organizate în teritoriile ucrainene temporar ocupate, invadatorii ruși au numărat chiar și "voturile" celor plecați din localitate. Instituţia a publicat în acest sens interceptarea unei conversații între un militar rus din divizia Pskov și soția acestuia. Bărbatul se află în prezent încercuit de armata ucraineană pe frontul de est. În conversaţia respectivă, femeia a menţionat că pseudoreferendumurile organizate de ocupanți sunt fictive. "În regiunea Herson, au propus chiar o Lada Granta (mașină rusească, n.r.) sau ceva de genul acesta pentru a vota pentru Rusia" - a afirmat aceasta.

Soldatul a fost de acord cu soția sa și i-a răspuns că a discutat cu populația locală din regiunea Donețk, ocupată temporar de ruşi. "Localnicii au mărturisit că jumătate dintre oameni nu sunt aici - au plecat deja. Însă voturile lor au fost numărate" - a afirmat soțul. RBC notează că, recent, oamenii legii din Ucraina au comunicat că șeful așa-numitei republici populare Luhansk, Leonid Pasecinik, și opt "deputați" ai aşa-numitei republici populare Donețk figurează ca suspecţi în dosare de colaboraționism în urma desfășurării pseudoreferendumurilor în teritoriile ocupate. Amintim că, pe 3 octombrie, Duma de Stat a Rusiei a aprobat anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Herson, Zaporijjia, Donețk și Luhansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.