Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-A AFLAT! Cu cine a SĂRBĂTORIT Liviu Dragnea trei ani în fruntea PSD

Liviu Dragnea ICCJ

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a petrecut, joi, „aniversarea” a trei ani de la scrutinul prin care a fost ales în fruntea partidului, prin întâlniri politice la biroul său din Camera Deputaților, cea mai mare parte a zilei fiind în compania vicepremierului Paul Stănescu, scrie Mediafax.

Liviu Dragnea și-a început ziua de joi la Camera Deputaților, printr-o discuție cu o delegație parlamentară sud-coreeană. Liderul PSD le-a oferit oficialilor străini un tur prin biroul său, urmat de o vizită în plenul Camerei Deputaților.

Dragnea s-a întâlnit apoi în biroul său cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și cu vicepremierul Paul Stănescu, printre temele discutate de cei trei fiind Codul Finanțelor Publice Locale. Stănescu și Dragnea au rămas la discuții în Parlament până în jurul orei 19.30 și cei doi au plecat împreună, acompaniați de fostul ministru Sevil Shhaideh.

Liderul PSD le-a transmis jurnaliștilor, prin consilierii săi, încă de joi dimineață, că nu o să facă declarații de presă pe parcursul zilei.

Contactați de MEDIAFAX, lideri județeni PSD au apreciat că sub mandatul lui Dragnea s-a schimbat „moda numirii miniștrilor” și că liderul social-democrat ar trebui să-și reia turneele prin filiale cu care și-a obișnuit partidul.

„Partidul a avut o evoluție pozitivă în anii aceștia, a câștigat alegerile parlamentare, ceea ce a dat ocazia constituirii unei alianțe de guvernare și de aici implementarea unui program politic”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

El a adăugat că Dragnea a schimbat „moda numirii miniștrilor”.

„Dacă exista o modă a numirii miniștrilor, atunci când se forma Guvernul, dintr-un cerc relativ restrâns de persoane la nivelul partidului, acum s-a trecut la un fel de reprezentare teritorială, care nu putem spune că întotdeauna a dat cele mai bune rezultate, dar oricum a dat satisfacție organizațiilor care lucrează foarte mult, care obțin scoruri foarte mari și le-a dat posibilitatea acestora să analizeze critic activitatea celui nominalizat și să-l schimbe dacă este nevoie. A fost un progres considerabil”, a spus Buzatu.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dragnea are meritul câștigării alegerilor, dar că și-a abandonat obiceiul de a vizita filialele.

„Dl președinte conduce PSD într-o direcție bună. Mandatul său poate să fie caracterizat prin bătăliile electorale cu victorii. Este, în principal, meritul lui Dragnea”, a spus Zetea.

Vicepreședintele PSD i-a recomandat lui Dragnea să-și facă timp și pentru clasicele sale turnee prin filiale.

„Sunt foarte multe lucruri care merită îmbunătățite. Membrii PSD așteaptă reluarea turneelor prin țară pe care președintele nu le mai face de ceva vreme. Sigur, programul este încărcat, dar acesta este stilul cu care el a obișnuit PSD. Ar trebui să-și facă mai mult timp să se ducă prin județe”, a spus Zetea, pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar, a declarat că partidul ar trebui să fie mai unit.

„Mi-ar plăcea ca toți aceia care astăzi îl contestă să nu uite că președintele Dragnea ne-a dus la cele mai spectaculoase victorii pe care le-a avut PSD după Revoluție și cred că dacă am fi puțin mai uniți în jurul lui, am reuși mai multe”, a spus Căprar, pentru MEDIAFAX. Liderul PSD Arad a adăugat că Dragnea a adus partidului „mai multă organizare și disciplină”.

Întrebat dacă simte că ar trebui îmbunătățit ceva în PSD, Căprar a răspuns: „Da, unitatea partidului”.

La 11 octombrie 2015 s-a desfășurat în PSD un scrutin intern pentru alegerea președintelui partidului. Liviu Dragnea a fost singurul candidat. La scrutin au participat 435.172 de membri PSD, dintre care 97% au votat pentru Dragnea. Rezultatul scrutinul a fost validat la Congresul PSD din 18 octombrie 2015.

În mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, formațiunea social-democrată a câștigat alegerile locale și parlamentare din 2016 și a format, alături de ALDE, trei guverne consecutive.

Social-democrații și-au schimbat doi prim-miniștri, pe Sorin Grindeanu în 2017 și pe Mihai Tudose în 2018. În cazul lui Grindeanu, PSD a apelat la o moțiune de cenzură, fiind pentru prima oară după 1989 când un partid își demite propriul Guvern prin această procedură parlamentară.

În mandatul actualului lider PSD, CExN al partidului a votat în 2017 excluderea a doi foști premieri, Sorin Grindeanu și Victor Ponta. Tot la capitolul excluderi, PSD i-a mai dat afară din partid, printre alții, pe Valeriu Zgonea (fost președinte executiv PSD) și Mihai Chirica (fost vicepreședinte PSD).

Pe 17 noiembrie 2017, social-democrații au adoptat într-un CExN întrunit la Băile Herculane o Rezoluție în care se afirmă că „PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit „Stat Paralel şi Ilegitim”, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

PSD a mai trecut, sub conducerea lui Dragnea, prin două condamnări ale liderului formațiunii: pe 22 aprilie 2016, Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul la doi ani de închisoare cu suspendare, iar pe 22 iunie 2018 liderul PSD a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, această ultimă decizie nefiind definitivă.

Citește și: Acuzație EXPLOZIVĂ din Parlamentul European: Guvernul Dăncilă a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE 2019

Pe 19 septembrie 2018, vicepreședinții PSD Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu au dat publicității o „Declaraţie privind Starea Partidului Social Democrat” care conține 19 propuneri, prima fiind demisia imediată a președintelui partidului. În CExN al PSD din 21 septembrie, din cei 64 de membri cu drept de vot, 56 membri PSD au votat că îl susțin pe Liviu Dragnea să-și continue mandatul la vârful partidului, 8 membri au votat împotriva lui Dragnea, iar un membru CEx s-a abținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.