Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește ceva: Pentagonul declasifică imagini care arată agresiunile Chinei/ Video

Agerpres - Reuters
Pentagon

Pentagonul a făcut publice imagini cu unele dintre cele peste 180 de interceptări "extrem de îngrijorătoare" ale avioanelor chinezeşti care au avut loc în ultimii doi ani - mai mult decât numărul total din deceniul anterior, transmite Associated Press.

Fotografiile şi înregistrarea video au fost publicate înaintea unui raport anual care urmează să fie publicat în curând de Pentagon cu privire la puterea militară a Chinei şi la ameninţările de securitate pe care aceasta le poate reprezenta pentru partenerii din Indo-Pacific.

Pentagonul încearcă de ani de zile să se poziţioneze pentru a fi pregătit pentru un potenţial conflict cu China în legătură cu Taiwanul, chiar dacă acum se află în situaţia de a sprijini aliaţii în două războaie fierbinţi, Ucraina în Europa şi Israel în Orientul Mijlociu.

Amiralul John Acquilino, şeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă a Pentagonului, că, în ciuda faptului că SUA a suplimentat grupurile de atac ale portavioanelor şi navele amfibii pentru a sprijini Israelul şi are acum aproape 20 de luni de război în Ucraina, comandamentul are ceea ce îi trebuie pentru a descuraja China.

"Nu am avut nicio piesă de echipament sau structură de forţă care să plece" din comandament, a spus el, referindu-se la nave, avioane şi unităţi militare.

"Am luat o serie de măsuri pentru a ne întări angajamentul faţă de regiune, pentru a ne întări descurajarea în regiune şi vom continua să facem acest lucru", a adăugat el.

China a inițiat zboruri agresive

Oficialii au declarat că zborurile chinezeşti au fost riscante şi agresive prin natura lor, dar nu s-au oprit să le numească pe majoritatea dintre ele nesigure - un termen specific care este folosit doar în cele mai grave cazuri.

Cu toate acestea, oficialii au declarat că a fost important să facă publice imaginile şi să semnaleze comportamentul, deoarece au spus că acesta face parte dintr-o tendinţă mai largă de intimidare regională din partea Chinei, care ar putea duce accidental la un conflict.

"Toate aceste exemple pe care le-am făcut publice astăzi subliniază intenţia coercitivă a (Chinei) prin implicarea în comportamente în special în spaţiul aerian internaţional", a declarat Ely Ratner, secretar adjunct al apărării pentru afaceri de securitate indo-pacifică.

"Concluzia este că, în multe cazuri, acest tip de comportament operaţional poate provoca accidente active şi periculoase" şi poate duce, din neatenţie, la un conflict, a spus Ratner.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.