Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Apărării: Lupta din regiunea Herson merge puțin mai lent, dar ucrainenii fac progrese

Agerpres - Reuters
Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a apreciat la CNN că în Ucraina se înregistrează o „schimbare în dinamica câmpului de luptă”.

Austin a spus că schimbarea se datorează armelor furnizate de aliații SUA și NATO, în special sistemelor de rachete aeriene cu mobilitate ridicată sau HIMARS.

„Ceea ce vedem acum este o schimbare în dinamica câmpului de luptă”, a spus Austin. "Ei s-au descurcat foarte, foarte bine în zona Harkov și s-au mutat pentru a profita de oportunități. Lupta din regiunea Herson merge puțin mai lent, dar fac progrese”, a indicat el.

Secretarul american al Apărării a spus că forțele ucrainene au folosit „tehnologie precum HIMARS” și au folosit-o în „modul corect” pentru a „conduce atacuri asupra unor locații logistice și comandă și control, ceea ce înseamnă că le-au luat rușilor capacități semnificative”.

Făcând acest lucru, ucrainenii „au schimbat dinamica și la creat o oportunitate de manevră”, a adăugat el.

„Nu este vorba doar despre echipamentul pe care îl ai. Este vorba despre modul în care folosești acel echipament, cum sincronizezi lucrurile împreună pentru a crea efecte pe câmpul de luptă care apoi pot crea oportunități”, a mai spus acesta..

Austin a spus că ceea ce se va întâmpla în Ucraina este „greu de prevăzut”, dar el a spus că SUA vor „continua să ofere asistență de securitate ucrainenilor atâta timp cât este nevoie”.

„Ucrainenii au uimit lumea în ceea ce privește capacitatea lor de a riposta, capacitatea lor de a exercita inițiativă, angajamentul lor pentru apărarea democrației lor”, a spus el. „Și această dorință de a lupta a adunat comunitatea internațională într-un efort de a le ajuta să le ofere asistență de securitate, astfel încât să poată continua să lupte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.