Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un miliardar ucrainean căzut în dizgrația lui Zelenski este acuzat de comandarea unui asasinat

Radio Chisinau
Igor Kolomoiski

Miliardarul ucrainean Igor Kolomoiski, fost apropiat al preşedintelui Volodimir Zelenski şi căzut ulterior în dizgraţie, este suspectat că ar fi comandat un asasinat, potrivit media ucrainene şi Biroului procurorului general de la Kiev, transmite AFP, conform Agerpres.

Biroul procurorului general a declarat că ''un om de afaceri bine cunoscut'', acuzat deja de fraudă, este suspectat că ar fi ''comandat o crimă''. În comunicat nu a fost menţionat numele suspectului în cauză, iar imaginea acestuia a fost blurată în fotografia care însoţeşte textul, însă pare a fi vorba despre Igor Kolomoiski.

Media ucrainene au confirmat că este vorba despre magnatul ucrainean în vârstă de 61 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina. El este acuzat că a ''dispus uciderea directorului unui cabinet de avocatură'' în cadrul unei ''răzbunări personale'', potrivit Biroului procurorului general ucrainean.

Miliardarul ucrainean ar fi angajat, în acest scop, ''membri ai unei bande'' infracţionale. Aceştia au atacat victima, au lovit-o şi înjunghiat-o la nivelul organelor vitale, însă nu au reuşit să o ucidă, au precizat autorităţile ucrainene.

Într-un alt comunicat, poliţia ucraineană a afirmat că atacul a avut loc în 2003 la Feodosia, în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014. În septembrie, Igor Kolomoiski a fost plasat în arest, într-un dosar de fraudă şi spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.