Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial din Ministerul Educației recunoaște că școala online nu este eficientă: 'Pierderile vor fi mult prea mari'

sursa foto: Evenimentul Regional al Moldovei
scoala online

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Kallós Zoltán a declarat, joi, că, în cazul în care pandemia de coronavirus va dura prea mult, pierderile înregistrate de copiii care participă la cursuri exclusiv online vor fi "mult prea mari", relatează Agerpres.

El a afirmat, în cadrul unei şedinţe organizate la Botoşani, cu prilejul lansării campaniei naţionale de promovare "Vaccinare şi testare pentru învăţare!", că principalele probleme pe care le vor avea elevii ca urmare a neparticipării la cursuri cu prezenţă fizică la şcoală vor fi cele de socializare.

"Noi cu toţii ne dorim să ne întoarcem cu elevii cu prezenţă fizică în sălile de clasă. De ce? Pentru că noi ştim cât de mult ne lipseşte acel contact vizual. (...) Nimic nu poate înlocui întâlnirile cu prezenţă fizică şi ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, ca acea distanţare fizică despre care se vorbeşte în media să nu se transforme în distanţare socială, pentru că, dacă mai ţine mult această perioadă în care copiii vor fi doar online la şcoală, din păcate pierderile vor fi mult prea mari şi eu cred că, în primul şi primul rând, aceşti copii vor avea probleme de socializare. Acestea sunt, cred eu, cele mai mari probleme", a precizat secretarul de stat.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Acesta şi-a manifestat susţinerea faţă de campania care promovează vaccinarea, arătând că revenirea la şcoală poate avea loc doar după imunizarea în masă a populaţiei.

"Cu toţii ne dorim ca acest învăţământ online să nu ne mai ocupe, să zic aşa, tot timpul, să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clase, la învăţământul cu prezenţa fizică. Pentru aceasta ar trebui să ajungem să obţinem acea imunizare de masă cât mai repede şi pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. Eu mă bucur că toţi partenerii noştri care au semnat acel acord de parteneriat la nivel naţional şi-au trimis reprezentanţii la aceste întâlniri din judeţe şi consider că vom munci împreună în această campanie, pentru că, vă spun sincer, este mult mai uşor pentru reprezentanţii elevilor să îi convingă pe colegii lor, să le spună cât de importantă este această vaccinare, le este mult mai uşor reprezentanţilor sindicatelor să îi convingă pe colegii noştri, pe colegii mei membri de sindicat despre importanţa vaccinării şi, la rândul lor, şi părinţii trebuie să îşi aducă aportul la această vaccinare", a afirmat Kallós Zoltán.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Rectorilor, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi şi Organizaţia "Salvaţi Copiii", a lansat Campania Naţională "Vaccinare şi testare pentru învăţare!". Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.