Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pui de focă a intrat într-o casă din Noua Zeelandă, a traumatizat pisica şi a lenevit câteva ore pe canapea

focă

Un pui de focă curios a fost înapoiat în mare, după ce a pătruns într-o casă din Noua Zeelandă, a hărţuit pisica din casă şi a petrecut câteva ore pe hol, în timp ce copiii dormeau la etaj. În mod miraculos, animalul nu a stricat nimic, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Familia Ross de pe Muntele Maunganui a fost surprinsă să găsească, miercuri dimineaţă, o focă în casa care se află la aproximativ 150 de metri de ţărm.

Phil Ross, care se întâmplă să fie un biolog marin, a spus că i-a părut rău că nu a fost acasă în acel moment.

„Aceasta era într-adevăr singura urgenţă familială la care ar fi fost util să ai un biolog marin în casă”, a spus el. „Am ratat momentul să strălucesc”.

Ross a spus că soţia lui, Jenn, a plecat miercuri, înainte de ora 6 dimineaţa, la sală. „Când a urcat în maşină, ceva a lătrat de dedesubt dar a crezut că era câinele cuiva... şi nu s-a gândit prea mult la asta”. A revenit acasă în jurul orei 7.00 şi când a deschis uşa a găsit „o focă drăguţă”. „S-a speriat puţin şi a coborât în hol”.

Ross a spus că foca a reuşit să-şi facă loc prin uşa pisicii pentru a intra în casă.

Foca a stat o perioadă şi pe canapea, înainte ca Jenn Ross să reuşească să o scoată în grădină. Un reprezentant al Departamentului de Conservare s-a prezentat la ora 10.00 pentru a duce foca înapoi în mare, după o dimineaţă plină de apeluri în legătură cu foci.

Phil Ross a precizat că nu este neobişnuit să vezi pui de focă rătăcind prin zonă în această perioadă a anului, deoarece încep să se înţarce şi să iasă singuri.

Populaţia de foci din Noua Zeelandă revine şi recolonizează o mare parte din fosta lor zonă. Focile se pot mişca rapid şi pot provoca răni grave dacă se simt ameninţate. De asemenea, sunt purtătoare de boli infecţioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.