Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sat de pe teritoriul Rusiei a fost atacat - Guvernatorul regional acuză Ucraina că a lovit o școală și trei case

Facebook
rusia ucraina

Un sat din provincia Kursk, situată în vestul Rusiei, la granița cu Ucraina, a fost vizat marți de focuri de armă ucrainene, a declarat guvernatorul regional Roman Starovoit, potrivit Reuters, dar nu s-au înregistrat răniți, deși trei case și o școală au fost lovite.

Gărzile de frontieră rusești au ripostat pentru a reprima focurile de armă de calibru mare asupra satului de frontieră Alekseyevka, a scris Starovoit pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Astăzi, în jurul orei 5:00 dimineața, satul Alekseyvka din districtul Glushkovsky a fost supus unui foc de arme de calibru mare”, a declarat Starovoit. „Au fost provocate pagube la trei case private și la o mașină parcată în apropierea lor, precum și la o clădire școlară din apropiere.”

„Din fericire, nu au existat persoane rănite în urma atacului”, a mai spus el. „Focul deschis a fost oprit prompt de focul de ripostă al gărzilor noastre de frontieră.”

Starovoit a mai spus că satul Alekseyevka a fost primul care a fost supus atacului militar în regiune, iar experții lucrează în prezent la fața locului.

Miercurea trecută, regiunea Kursk a prelungit alerta teroristă ridicată („galbenă”) până la 25 mai. Regiunea a fost supusă la numeroase tentative de bombardamente ale punctelor de control de către armata ucraineană, acuză rușii.

La 25 aprilie, sistemele de apărare aeriană rusești au doborât două drone militare ucrainene în regiunea Kursk. Un pod de cale ferată s-a prăbușit parțial în urma unui act de sabotaj în regiune la 1 mai.

Alte incidente de acest fel au fost raportate în ultimele săptămâni în regiunea rusă Belgorod, ucrainenii negând că ar fi responsabili de atacurile pe teritoriul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.