Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin val 4 al pandemiei, vânzarea de măști de protecție s-a dublat - La ce să fim atenți când cumpărăm o mască

masti utilaje fabricare

Valul 4 al pandemiei de Coronavirus a venit cu o cerere mare de măști din partea românilor. Un producător de măști din Prahova a declarat în exclusivitate pentru stiripesurse.ro că față de anul trecut vânzările s-au dublat, iar românii sunt mult mai informați în ceea ce privește măștile medicale pe care le poartă și vor să cumpere produse care să le ofere maximum de protecție împotriva infectării cu noul Coronavirus.

”Clienții au început să ne sune și să ceară detalii despre măști, de ce e mai bună una decât cealaltă, care este cea mai eficiență, deci cumpărătorii sunt mai informați și vor ca masca pe care o poartă să le ofere o protecție maximă”, a declarat Vasile Ene, directorul general al Eversted, compania care produce măști.

La fabrica de măști de la Gura Vadului sunt produse lunar aproximativ 3 milioane de măști medicale adulți și copii și 750.000 de măști respiratorii (FFP2 și FFP3) pe lună. "Anul trecut, la 31 decembrie 2020 nu mai aveam nicio mască în depozit, apoi în lunile iunie și iulie cererea a fost mai mică, dar după 15 august vânzările s-au dublat față de aceeași perioadă a anului 2020”, a mai spus Vasile Ene.

Alegerea unei măști de protecție depinde și de mediul în care vrem să o purtăm : "Dacă suntem într-un mediu poluat, un mediu cu risc mare de infectare, măștile respiratorii FFP2 și FFP3 sunt singurele care ne protejează la particula de COVID-19. Recomandarea noastră pentru o persoană care merge pe stradă este purtarea unei măști medicale/ chirurgicale, care are o permeabilitate respiratorie mai mare, dar e adevărat că oferă o protecție mai mică în fața virusului. Deci alegerea unei măști depinde în primul rând de mediul în care ne aflăm. Dacă riscul de infectare este mare alegem măștile respiratorii, care au o permeabilitate respiratorie mai scăzută, dar asigură o protecție mare, mai exact măștile respiratorii FFP 2 au o eficiență de filtrare de 94% la particula de 0,3 microni, iar măștile FFP3 au o eficiență de 99% la particula de 0,3 microni, deci și la particula de Covid- 19. Dacă nu este un risc mare, alegem măștile medicale. Este important de precizat că măștile din bumbac sau țesături care există acum pe piață au la bază un material țesut cu fir și indiferent de câte straturi sunt nu au eficiență la filtrarea aerului și nu oferă niciun fel de protecție”, a mai spus Vasile Ene.

Vânzările au crescut și la filtrele de aer HEPA și ULPA

În spitale, protecția împotriva virusurilor și bacteriilor se face prin implementarea soluțiilor optime de filtrare a aerului. Filtrele de aer HEPA și ULPA au cea mai mare eficiență în filtarea aerului fiind utilizate pentru reținerea particulelor extrem de fine și recomandate în sălile de operații și în saloanele de terapie intensivă din spitale, dar și în laboratoare, în spații farmaceutice, în fabrici de medicamente și, nu în ultimul rând, în mediile radioactive. Filtrele HEPA și ULPA sunt folosite și recomandate în sălile de operații și în saloanele de ATI, deoarece filtrează de la 99,95% până la 99,999995% din impuritățile din aer de mărime până la 0.3 microni, ceea ce face posibilă și eficientă reținerea particulei de COVID-19, ele fiind bariera sigură împotriva noului Coronavirus. O dată cu pandemia au crescut și vânzările de filtre HEPA și ULPA. La fabrica românească Eversted din Mizil, singura care produce în România filtrele HEPA și ULPA vânzările de filtre ultrafine au crescut mult în ultimul an.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.