Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta constată 'decesul' celui mai așteptat proiect din România: Ăsta este tristul adevăr!

Facebook
victor ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, inițiatorul proiectului Austostrăzii Moldovei în anul 2015, constată la aproape 5 ani distanță că nu s-a făcut nimic, iar, mai nou, acest proiect nici nu va avea finanțare europeană, ceea ce îl va îngropa pentru o perioadă nedeterminată.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

”Adevarul ( trist) - cu date si argumente!

In 2015 am semnat alaturi de Comisarul European Corina Cretu si Ministrul Transporturilor Ioan Rus doua documente esentiale pentru Autostrada Molsovei ( Ungheni - Targu Mures) : Master Planul de Transport si Programul Operational Infrastructura Mare ( cadru legal, bani si termene de realizare) . Nu mai era nevoie de nicio modificare legislativa si nicio negociere cu UE - doar de facut procedurile si alocati banii de cofinantare! Dupa care “au trebuit sa moara oameni” si am plecat de la Guvern .

A venit ( prin votul PSD) Dacian Ciolos si Echipa lui “europeana” - am pierdut degeaba un an / dupa care a venit Liviu Dragnea si Echipele lui de la Teleorman- am mai pierdut 3 ani / si acum a aparut Ludovic Orban cu Echipa liberala - care au anulat in Ianuarie toate procedurile anterioare privind autostrazile ( desi 2020 era ultimul an in care se puteau semna contracte cu finantare din Bugetul European 2014-2020) !

Acum aflam ca in Bugetul European 2021-2028 pentru Autostrada Moldovei nu se vor mai aloca bani / iar din Bugetul national sansele de a aloca 4 miliarde de euro ( 2% din PIB) doar pentru acest proiect sunt practic nule!

Din pacate Stefan Mandachi a avut dreptate - Moldova NU va avea Autostrada in urmatorii 5 ani / o sa ramana cu o lege inutila si demagogica votata si promulgata exact de politicienii care din 2015 si pana azi NU au facut ce trebuia!”, scrie Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.