Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Întrebat cine a comis atacul terorist, Patrușev a fost tranșant: 'Bineînţeles că Ucraina!'

vestidinrusia.ro
Nikolai Patrușev

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat marţi pentru presa rusă că Ucraina se află în spatele atentatului de la Crocus City Hall de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 139 de morţi şi revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmit AFP şi Reuters.

Patruşev, un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a susţinut că Ucraina este "bineînţeles" în spatele atacului de vineri seară.

Portalul de ştiri NEXTA a publicat o înregistrare video a unui schimb de replici în care un reporter l-a întrebat pe Patruşev, în timp ce acesta din urmă trecea pe lângă el: "ISIS sau Ucraina?" "Bineînţeles că Ucraina", a răspuns Patruşev, potrivit Reuters.

Reacția Ucrainei

Kievul a negat orice implicare în atac.  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a descris marţi pe şeful statului rus Vladimir Putin drept o "fiară bolnavă şi cinică", după ce şeful Kremlinului a acuzat din nou Ucraina că se află într-un fel sau altul în spatele atacului de vineri seară asupra unei săli de concerte din Moscova, în ciuda faptului că atentatul soldat cu aproape 140 de morţi a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (SI) (pe larg, aici).

Medvedev cere uciderea teroriștilor

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe rețelele de socializare că teroriștii de la „Crocus" trebuie omorâți, dar mult mai important este să fie uciși toți cei implicați.

„Cine a plătit, cine a simpatizat, cine a ajutat". "Toți mă întreabă. Ce-i de făcut? I-au prins. Bravo celor care i-au prins. Trebuie uciși? Trebuie. Și asta se va întâmpla. Dar mult mai important este să fie uciși toți cei implicați. Toți. Cine a plătit, cine a simpatizat, cine a ajutat. Să fie uciși toți", a scris Medvedev, pe Telegram.

Medvedev promitea anterior răzbunare, indiferent de „țara de origine sau statut”.

„Ne vom răzbuna pe fiecare. Iar cei care sunt implicați, indiferent de țara de origine și statut, sunt acum ținta noastră principală și legitimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.